News Flash:

Peste 300 milioane lei au intrat in buzunarul iesenilor

3 Martie 2009
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
Alexandru Grinea dir Directia de Munca
• Sumele primite de ieseni prin intermediul Directiei de Munca se ridica la peste 300 milioane lei • Pe langa alocatii, care reprezinta cea mai mare parte din ajutoarele acordate prin intermediul Directiei de Munca, in 2008 iesenii au beneficiat si de ajutoarele financiare pentru incalzirea locuintei, ajutoare sociale sau bilete de odihna
Conducerea Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Iasi si cea a Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS), institutie care a luat fiinta la 1 noiembrie 2008, si-au prezentat ieri bilantul de activitate pentru anul trecut. Astfel, potrivit datelor prezentate ieri, in 2008 peste 350 mii de ieseni au beneficiat de serviciile celor doua institutii. La 1 ianuarie 2008, in atributiile DPSM a intrat si acordarea alocatiilor pentru elevi. In aceste conditii, numarul de beneficiari ai serviciilor Directiei a crescut cu aproape 100 mii persoane. "Per total, in primele 11 luni ale anului, cat timp am gestionat noi prestatiile sociale, aproape 350.00 de ieseni au beneficiat de o suma totala de peste 300 de milioane lei", a declarat Alexandru Grinea, directorul executiv al DMPS Iasi. Potrivit acestuia, fata de anul 2007, suma este mai mare cu 41,9 milioane lei. Pe langa alocatii, care reprezinta cea mai mare parte din ajutoarele acordate prin intermediul Directiei de Munca, in 2008 iesenii au beneficiat si de ajutoarele financiare pentru incalzirea locuintei, ajutoare sociale sau bilete de odihna. "Pentru anul trecut au fost aprobate 165.341 de cereri pentru acordarea subventiilor la incalzirea locuintei. Valoarea totala a ajutorului financiar a fost de aproape 46 milioane lei", a precizat Alexandru Grinea. Odata cu prezentarea activitatii pentru anul trecut, conducerile celor doua institutii au tinut sa aminteasca si problemele cu care se confrunta. Principala problema o reprezinta lipsa de personal, problema acutizata odata cu formarea AJPS. "Pana in noiembrie, in cadrul Directiei erau 37 de angajati. La 1 noiembrie a intrat in functiune Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, o institutie insuficient de bine organizata din punct de vedere legislativ. Practic dintr-o singura institutie care functiona bine s-au format doua care schioapata", a precizat Alexandru Grinea. Potrivit acestuia, anul trecut, unui singur angajat al institutiei ii reveneau peste 10.000 de beneficiari. Si Janeta Radulescu, directorul executiv adjunct al Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale, a ridicat aceeasi problema. "Analizandu-se activitatea institutiei raportat la numarul de personal si la prevederile actelor normative in domeniul prestatiilor sociale, se constata ca personalul este insuficient, problematica fiind semnalata si in perioadele cand aceasta activitate se derula prin DMPS", a precizat Janeta Radulescu. Cu toate acestea, prefectul Victorel Lupu, prezent la bilantul institutiilor, nu le-a dat mari sperante ca situatia se va reglementa in cursul acestui an. "Anul 2009 este total defavorabil in ceea ce priveste angajarea de personal in cadrul institutiilor publice. Va trebui sa va descurcati cu angajatii pe care ii aveti", a precizat prefectul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2734 (s) | 22 queries | Mysql time :0.160223 (s)