Local

Peste 3,3 milioane de măști de protecție pentru persoanele defavorizate din județul Iași vor fi distribuite de DSP Iași – FOTO

Publicat: 03 sept. 2020
masti de protectie
Peste 3,3 milioane de măști de protecție pentru persoanele defavorizate din județul Iași vor fi distribuite de DSP Iași

Peste 3,3 milioane de măști de protecție pentru persoanele defavorizate din județul Iași vor fi distribuite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași. Cele peste 3.320.000 de măști de protecție au ajuns noaptea trecută la depozitul ISU. Prin intermediul Direcției de Sănătate Publică, măștile vor fi distribuite primarilor din județ, care au obligația de a le preda beneficiarilor în termen de 3 zile. Măștile de protecție au fost achiziționate de Ministerul Sănătății.

Măști de protecție pentru persoanele defavorizate din județul Iași

Beneficiarii măștilor de protecție sunt:

a) persoanele din familiile care primesc ajutor social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 1.000 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș, a transmis că fiecare beneficiar va primi lunar un număr de 30 de măști.

„La nivelul întregului județ vor fi distribuite în total 3.321.360 de măști de protecție, numărul beneficiarilor fiind de 110.712″, a declarat Marian Grigoraș.

Apelul prefectului Marian Grigoraș: „Vă rog, nu lăsați garda jos prea ușor! Respectați recomandările autorităților”

Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș, a transmis un apel către ieșeni, să țină cont de măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19, chiar dacă este perioada concediilor.

Având în vedere numărul în creștere de persoane din județul Iași confirmate pozitiv la testarea pentru SARS-COV2, prefectul județului Iași a făcut următorul apel public.

„În această perioadă trăim efectele concediilor – aceasta este concluzia medicilor epidemiologi și a medicilor infecționiști când analizează evoluția numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în baza celor rezultate din anchetele epidemiologice.

Această evoluție a numărului de persoane pozitive îi îngrijorează pe medici și trebuie să ne îngrijoreze pe toți. Devine de la zi la zi tot mai problematic să găsim soluții pentru a interna în spital persoanele pozitive. Medicii și personalul medical ne spun că cel mai rău scenariu este unul similar cu cel pe care l-am văzut în primăvară în Italia sau Spania. Inflația de pacienți pozitivi cu Covid-19 ar afecta dramatic actul medical din spitale, ar afecta numeroase familii, ar complica și mai mult viața economică și socială.

Recomandările medicilor epidemiologi trebuie repetate din nou și din nou: singura cale rezonabilă de a ne proteja de acest virus este să fim cât mai prevăzători și să evităm zonele aglomerate, să purtăm corect masca de protecție a nasului și a gurii, să ne dezinfectăm cât mai des mâinile și suprafețele cu care intrăm în contact“, a precizat prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

 

Comentarii
Adauga un comentariu