Local

Peste 5 ani de pușcărie, după o bătaie ca-n filme! Scandalul a izbucnit într-un bar din Iași! Un bărbat, obligat să achite despăgubiri de aproape 10.000 de euro!

Publicat: 23 dec. 2020
Judecătorii au condamnat un ieșean după o bătaie ca-n filme, ce a avut loc într-un bar, sub acuzațiile de tentativă de omor și distrugere
Un bărbat, cu pumnul ridicat în aer

Un bărbat din Iași a fost condamnat la peste 5 ani de pușcărie, pentru tentativă de omor și distrugere. Judecătorii l-au obligat pe Ionuț Iulian Dimache la plata unor despăgubiri în valoare totală de 42.578 de lei către victimă. Întreg scandalul a izbucnit într-un bar din Iași și s-a lăsat cu o bătaie ca-n filme

Un ieșean a primit o pedeapsă de peste 5 ani de pușcărie, după o bătaie ca-n filme! Tot scandalul a izbucnit într-un bar din județul Iași! În plus, individul acuzat de comiterea agresiunii a fost obligat să plătească daune de aproximativ 10.000 de euro.
Astfel, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ionuț Iulian Dimache la 5 ani și o lună de închisoare, pentru tentativă de omor și distrugere.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă G.P. Îl obligă pe inculpat să îi plătească părții civile suma de 42.578 de lei, reprezentând despăgubiri civile, din care suma de 12.578 de lei reprezintă daune materiale, iar suma de 30.000 de lei reprezintă daune morale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții formulate de partea civilă. Admite acțiunea formulată de partea civilă SC Pangab Impex SRL, prin administratorul G.P. Îl obligă pe inculpatul Ionuț Iulian Dimache să îi plătească acestei părți civile suma de 2.940 de lei, reprezentând daune materiale”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ionuț Iulian Dimache, acuzat de tentativă de omor și distrugere în urma unei bătăi ca-n filme

Procesul lui Ionuț Iulian Dimache a început pe 27 ianuarie 2020. Asta, după ce ieșeanul a fost încătușat de pe 10 ianuarie 2020. Conform anchetatorilor, în noaptea de 24 decembrie 2019, în jurul orei 3:00, în timp ce se afla într-un bar din muninicipiul Pașcani, Dimache i-a aruncat persoanei vătămate G.P. câteva pahare în zona capului, urmate de mai multe lovituri cu pumnul, tot la nivelul capului, în urma cărora aceasta a căzut pe o canapea din incinta barului.

„Acolo, inculpatul a continuat să îi aplice victimei multiple lovituri cu pumnul în zona pieptului și a corpului. Deși a intervenit un martor ocular care l-a îndepărtat pe inculpat, acesta a revenit la persoana vătămată, care, între timp, a ajuns în zona barului, aplicându-i 3 lovituri cu pumnul în cap, lovituri în urma cărora persoana vătămată a căzut la podea”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Nu s-a potolit și a aruncat cu tăvi în televizor

Oamenii legii au adăugat că, în timp ce victima încerca să se ridice, Ionuț Iulian Dimache a luat două tăvi de pe bar și le-a aruncat în direcția a două persoane, fără a le nimeri.

„Cu tăvile respective, inculpatul a lovit peretele, un televizor, câteva pahare și sticle cu băutură, distrugând bunuri în valoare de 2.940 de lei. Când persoana vătămată s-a ridicat de la podea, inculpatul i-a mai aplicat o lovitură puternică, cu pumnul, în zona feței, lovitură în urma căreia aceasta a căzut la podea în stare de inconștiență. Chiar dacă persoana vătămată se afla în imposibilitatea de a se apăra, inculpatul i-a mai aplicat patru lovituri, cu putere, cu piciorul, în zona capului. Astfel, victimei i-au fost provocate leziuni care au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform anchetatorilor, procurorul criminalist a reținut că actele de agresiune ale individului erau apte de a produce decesul victimei, rezultat ce nu a avut loc tocmai datorită constituției atletice a acesteia. Acum, individul acuzat după acea bătaie ca-n filme poate contesta sentința emisă în cazul său.

Adauga un comentariu