National

Peste 50 de medicamente noi, pe lista de compensate si gratuite, de la inceputul anului

Publicat: 21 oct. 2015

Peste 50 de medicamente au fost incluse de la inceputul anului pe lista de compensate si gratuite, a anuntat, miercuri, Ministerul Sanatatii, precizand ca majoritatea medicamentelor sunt pentru tratarea epilepsiei, cancerului, bolilor endocrine, leucemiei, diabetului zaharat, hepatitei cu virus B.
  
Pacientii cu afectiuni oncologice, cei care sufera de hipertensiune pulmonara, sepsis sever, arterita ideopatica juvenila, tuberculoza si hepatita vor avea la dispozitie 14 molecule si combinatii de substante inovative pentru asigurarea tratamentului necesar, se precizeaza intr-un comunicat al Minsterului Sanatatii.

Citeste si Ce se intampla in organism daca iei antibiotice si consumi alcool
  
Cele 14 medicamente au fost introduse pe lista de compensate si gratuite, dupa ce Executivul a aprobat recent, Hotararea de Guvern care modifica si completeaza Hotararea Guvernului 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatatese.
  
Astfel, prin actul normativ adoptat se introduc noi medicamente pentru  tratamentul pacientilor inclusi in Programul national de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum); a celor inclusi  in Programul national de diagnostic si tratament pentru boli rare, afectiunea Hipertensiune pulmonara (Macitentanum si Riociguat), tratamentul copiilor care sufera de artrita idiopatica juvenila (Tacilizumabum si Adalimumab), cat si in Programul national de boli transmisibile B. Subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoza (Bedaquilinum – medicament orfan) sau Combinatii (Ombitasvirum+Paritaprevirum+Ritonavirum), Dasabuvirum.

Citeste si Pacientii pot cere vouchere de analize gratuite pentru tratamentul fara interferon
  
Cele 14 molecule noi se adauga celor 40 care au fost incluse pe lista de compensate si gratuite, in ultimul an, pentru tratarea epilepsiei, cancerului, bolilor endocrine, leucemiei, bolilor neurologice degenerative, afectiunilor cardiovasculare, diabetului zaharat, bolilor inflamatorii reumatice cronice, hepatitei cu virus B, HIV/SIDA.
  
In prezent, Agentia Nationala a Medicamentului analizeaza alte dosare pentru includerea unor medicamente pe lista de gratuite si compensate.loading...

Adauga un comentariu