News Flash:

Peste 500 de candida]i au luat note de zece

29 Iunie 2006
638 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 500 de candida i au luat note de zece
• Pentru candida]ii la bacalaureat urmeaz` trei zile de pauz`, iar urm`torul examen va avea loc luni, 3 iulie, la limba [i literatura rom~n`, prima prob` scris` a bacalaureatului


Absolventii de liceu au invatat mai bine o limba straina decat limba romana. Cel putin aceasta este concluzia care se poate trage dupa prima zi in care au fost sustinute examenele orale la o limba straina.

Daca la prima proba orala la limba si literatura romana au fost declarati respinsi 17 candidati, dupa prima zi in care s-au sustinut probele la limbile straine alese de candidati, un singur candidat la titlul de bacalaureat a fost declarat respins. Candidatul eliminat a ales sa dea examen la limba franceza, insa nu a reusit sa obtina nota cinci si in consecinta nu mai poate participa la celelalte probe. Astfel, procentul de promovabilitate dupa prima zi de examinare la o limba straina este de 99,95 la suta. Nici notele nu au fost mai prejos, candidatii au obtinut note din cele mai mari. Astfel, un numar de 504 din 2.011 de candidati examinati au luat note de zece, iar altii 388 au obtinut note de noua. Pentru candidatii la bacalaureat urmeaza trei zile de pauza, urmatorul examen va avea loc luni, 3 iulie, la limba si literatura romana, prima proba scrisa a bacalaureatului.Conform metodologiei, pentru fiecare prob` scris` se stabilesc variante de subiecte din care se aleg, prin tragere la sor]i, num`rul subiectului probei scrise [i al subiectului de rezerv`. Subiectele pentru probele de examen se realizeaz` la Serviciul Na]ional de Evaluare [i Examinare de la Bucure[ti, iar timpul dedicat rezolv`rii subiectelor la probele scrise este de trei ore. De asemenea, la probele scrise, accesul candida]ilor \n s`li este permis pe baza buletinului, a c`r]ii de identitate sau a pa[aportului, cel mai t~rziu cu 30 de minute \nainte de \nceperea probei, adic` p~n` la 8.30 a fiec`rei zile de examen. Supraveghetorii vor interzice candida]ilor s` p`trund` \n sal` cu orice fel de lucr`ri, manuale, dic]ionare, noti]e, \nsemn`ri, tabele de logaritmi, cu excep]ia celor prev`zute \n mod expres \n foaia cu subiectele de examen, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum [i cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1440 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018719 (s)