News Flash:

Peste 500 locuri de munca la Institutul regional de oncologie

5 Martie 2008
3022 Vizualizari | 0 Comentarii
dr Mihnea Hurmuzache directorul Autoritatii de Sanatate Publica
• La Institutul regional de oncologie vor lucra 55 de medici si 400 de asistenti medicali, la care se adauga si infirmieri • Medicii din sectiile si clinicile de chirurgie din spitale care doresc sa lucreze in Institutul de oncologie nu vor sustine concurs • Pana la sfarsitul anului vor fi date in folosinta doua tronsoane cu sali de operatie

La sfarsitul saptamanii trecute, dr. Mihnea Hurmuzache, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Iasi, a vazut din nou noul sediu al Institutului de oncologie, unde a constatat ca lucrarile de finalizare sunt destul de avansate. In cadrul Institutului regional de oncologie vor fi angajati 55 de medici si 400 de asistenti medicali, la care se adauga si infirmieri. Medicii din sectiile de chirurgie din spitalele iesene care doresc sa lucreze la Institutul regional de oncologie vor avea posibilitatea sa ocupe un post fara a sustine vreun concurs. In schimb, pentru alti medici va fi organizat un concurs. Clinicile de ortopedie si chirurgie din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan vor ocupa temporar un spatiu in cadrul institutului pana cand vor fi finalizate lucrarile de constructie la Spitalul regional de urgente.

"Institutul va incepe sa functioneze treptat pana cand va fi gata totul. Pana la sfarsitul anului vom da in folosinta doua tronsoane care vor avea si sali de operatie si parte hoteliera. Medicii de la sectiile si clinicile de chirurgie din alte spitale nu vor sustine concurs daca doresc sa lucreze in institut. Institutul va avea adresa pe strada General Berthelot, urmand ca primaria sa ne dea si un numar pentru ca acum figureaza pe adresa Spitalului de Urgente", a declarat directorul ASP. Acesta a avut o discutie la primarie pentru demolarea unui imobil din strada Berthelot unde se va face calea de acces in institut. Fiind vorba de un imobil aflat in proprietatea primariei, chiriasii care locuiesc in cladire vor primi alte locuinte. Directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), dr. Mihnea Hurmuzache, a efectuat o vizita la Institutul regional de oncologie din curtea Spitalului de Urgente Sf. Ioan pentru a pune la punct ultimele detalii privind alegerea culorilor pentru saloane, cabinete medicale, laboratoare si culoare. Astfel, s-a decis ca interiorul Institutului de oncologie sa aiba trei culori, de la vernil tonic pentru partea hoteliera, albastru pentru cabinetele medicilor si crem pentru culoare. "Am decis ca pentru saloane, partea hoteliera, sa folosim culoarea vernil tonic, pentru culoare un crem, iar pentru cabinetele medicilor si laboratoare sa folosim un albastru. In momentul de fata, 75 la suta dintre lucrari sunt finalizate. Ministerul Sanatatii si-a dat acordul pentru ca acel imobil sa fie Institut regional de oncologie. In aceasta cladire cu 305 paturi, bolnavul va fi investigat complet si supus masurilor de terapie specifice. Adica aici se va depista si confirma boala, se va face terapia chirurgicala, radioterapia si chimioterapia. De asemenea, vom achizitiona un nou accelerator de particule care va fi montat in cadrul institutului", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 25 queries | Mysql time :0.017833 (s)