Eveniment-Social

Peste 600 de elevi din Iasi participa la Festivalul „Hai la teatru!”

Publicat: 11 mart. 2013
1
Cea de-a saptea editie a Festivalului concurs „Hai la teatru!”, adresat trupelor de teatru scolar din orasul si judetul Iasi, va reuni nu mai putin de 655 de elevi, constituiti in 59 de trupe, coordonate de 79 de cadre didactice. Festivalul va avea loc, ca in fiecare an, pe 20 si 21 martie, perioada pe care UNESCO a declarat-o Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret (20 martie) si Ziua Mondiala a Marionetei (21 martie).
„De sapte ani incoace, in aceste zile, artistii de la Teatrul Luceafarul cedeaza locul din scena micilor actori, evidentiindu-le rezultatele in teatrul scolar. Forma importanta de educare a copiilor si tinerilor, teatrul scolar a cunoscut o dezvoltare substantiala si in Romania, cadre didactice dedicate ocupandu-se de selectarea elevilor talentati, de repetitii si de participarea la diverse manifestari de gen”, spun reprezentantii institutiei de cultura.
Deschiderea oficiala este programata miercuri, 20 martie, ora 14:30, cu doua reprezentatii ale trupelor „Globus” si „Catharsis„, de la Colegiul National „Emil Racovita”. Evenimentul include si proiectia filmului documentar „Shakespeare High„, al regizorului de origine romana Alex Rotaru, stabilit in SUA. Intrarea este libera.
Adauga un comentariu