Local

Peste 8 milioane de persoane au tranzitat frontierele, de la inceputul verii

Publicat: 17 iul. 2016

@ In prima parte a sezonului estival, traficul prin punctele de trecere ale frontierei a crescut cu aproximativ 30 procente fata de perioada similara a anului trecut.

In perioada 01.06 -15.07. 2016, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 8 milioane persoane, din care 4 milioane pe sensul de iesire din tara si 4 milioane pe sensul de intrare in tara. In aceeasi perioada a anului 2015, au trecut frontiera 6,3 milioane persoane, fiind inregistrata o crestere cu 27 procente. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul tarii, pe unde au trecut aproximativ 2,8 milioane persoane, cele aeroportuare cu 1,9 milioane persoane, dar si cele de la frontiera cu Republica Moldova, cu 1,2 milioane persoane.

La frontiera cu Republica Moldova, cele mai tranzitate puncte de frontiera au fost Albita (364.000 persoane) si Sculeni (303.000 persoane). Cele mai mari valori de trafic, intr-un timp scurt, au fost inregistrate la frontiera de vest, dar si prin punctele de frontiera aeroportuare, pe ambele sensuri de deplasare, intrare si iesire in sau din Romania, avand in vedere numarul mare de cetateni romani care se deplaseaza in vacanta in afara granitelor tarii, precum si numarul celor care se intorc in tara.

„Inca de la inceputul sezonului estival, Politia de Frontiera Romana a dispus masuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor pana la capacitatea permisa de infrastructura fiecarui punct, astfel incat, la nivelul intregii tari, peste 3.200 de politisti de frontiera desfasoara, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat. De asemenea, a fost folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire din tara”, au precizat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Reamintim ca, pentru a veni in sprijinul participantilor la trafic, a fost dezvoltata o aplicatie on-line, disponibila pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.loading...

Adauga un comentariu