Diverse

Peste 900 de oameni au cazut ca SECERATI in mai putin de 20 de minute! Imaginile CUTREMURATOARE care vor ramane in istoria omenirii pentru totdeauna!

Publicat: 16 ian. 2017

”Cei care uita trecutul sunt condamnati sa il repete, daca ar fi sa ne luam dupa filozoful si eseistul spaniol George Santayana. De aceea cred ca e foarte important sa nu uitam tragedia intamplata in urma cu aproape 38 de ani, data de 18 noiembrie 1978 ramanand in istorie ca ziua in care peste 900 de oameni au ales sa-si puna capat zilelor in Jonestown, Statele Unite, otravindu-se cu cianura. Cu totii erau membri ai ”Templului Popoarelor”, o organizatie, mai bine spus o secta, condusa de Jim Jones.

Intre cei care au ales aceasta cale de a parasi lumea, investigatorii au gasit trupurile neinsufletite a 276 de copii, cu totii otraviti de parintii lor inainte de a se sinucide.

James Warren Jones, nascut pe 13 mai 1931, in Crete, Indiana, reusea in 1952, fara a avea studii teologice, sa ajunga pastor metodist in Indianapolis. Va fi exclus din cauza antisegregationismului din Biserica Metodista, dar va continua sa predice dupa ce va inchiria un lacas de cult pe care il va numi „Biserica Unitatii Comunitare”.

Pentru ca nu avea bani, dar si pentru a atrage cat mai multi adepti,Jones incearca sa vanda din usa in usa maimute la pretul de 29 de dolari bucata, iar in 1956 intemeiaza Biserica Evangheliei Nestirbite „Templul Popoarelor“. Aceasta propovaduia toleranta rasiala si egalitatea intr-o societate, inca, dominata de segregare. Populatia de culoare a fost atrasa de Jim Jones, primul pastor alb care facea ceva pentru negrii.

Jim Jones, era inzestrat cu un excelent simt oratoric, o inteligenta iesita din comun si stapanea foarte bine tehnicile de manipulare. La acestea s-au adaugat si „vindecarile miraculoase” pe care le-a savarsit, fapt ce i-a adus din ce in ce mai multi adepti. Isi sustinea asa de bine aberatiile, incat reusea pur si simplu sa-i hipnotizeze pe cei ce-l ascultau orbeste fiind in stare sa-l urmeze peste tot. „Tatal” sau „Parintele” asa cum le cerea celor din jur sa-l numeasca, ajunsese sa fie adulat de adeptii sai astfel ca acestia nu mai puteau gandi sau actiona in nume propriu fiind gata sa indeplineasca orice sarcini date de Jones.

La inceputul anilor ’60 Jones devine obsedat de faptul ca lumea va sfarsi in urma unei catastrofe nucleare, astfel ca incepe cautarea unui loc unde el, impreuna cu discipolii sai, vor fi in siguranta. Astfel, Jim Jones se muta mai intai in California, in Redwood Valley, apoi in San Francisco, pentru ca in final sa se stabileasca in America de Sud, in Guyana, unde inchiriaza 5.500 de hectare de teren intr-un loc izolat, in mijlocul junglei si incepe construirea unui oras caruia, megalomanic i-a spus Jonestown, alaturand numele lui, Jones, cuvantului „town” – oras, in engleza.

Peste 1.000 de membrii se mutasera deja in noul „paradis” pana la finalul anului 1977, insa ceea ce s-a intamplat aici le-a facut pe rudele adeptilor lui Jim Jones sa se adreseze autoritatilor. pe 15 noiembrie 1978, senatorul Leo Ryan insotit de cativa consilieri personali, reprezentanti ai presei si rude ale adeptilor lui Jones sosesc in Guyana. Dupa doua zile delegatia Congresului Statelor Unite este primita in tabara. Dupa primirea fastuoasa, un biletel i-a fost strecurat unui reporter. „Va rugam, ajutati-ne sa iesim din Jonestown“ scria pe foaia de hartie.

16 persoane si-au exprimat dorinta de a se intoarce in Statele Unite cu delegatia oficiala, insa pe cand acestia se pregateau sa urce in avion Jim Jones da ordin sa fie opriti si oamenii sai inarmati pana in dinti isi fac treaba cu prisosinta ucigandu-l pe senator, trei reporteri si o fosta adepta. Constientizand ca nu mai este cale de intoarcere, Jones tine apoi o ultima predica in care ii indeamna pe toti cei care il iubesc sa aleaga moartea decat sa cada „in mainile dusmanilor demonici”. Singurii care au scapat pentru a povesti grozavia au fost doi avocati si 85 de membri care la acel moment nu se aflau in tabara.

In prezent, din Jonestown a mai ramas doar slujba comemorativa din Evergreen Cemetery, savarsita in fiecare an in Oakland, California, pe data de 18 noiembrie, in memoria celor 260 de copii inmormantati acolo.

sursa
Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit