Eveniment-Social

Peste jumatate dintre bolnavii de cancer mor din aceasta cauza. Numarul deceselor a crescut

Publicat: 06 sept. 2016

In ultimele saptamani, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi a crescut numarul pacientilor diagnosticati cu diferite forme de cancer, care au nevoie de spitalizare intr-o astfel de unitate medicala, din cauza infectiilor cu care se confrunta. Pe fondul unui organism cu o imunitate foarte scazuta din cauza neoplasmului, aparitia unei infectii este, de multe ori, letala pentru acesti bolnavi. Medicii infectionisti au tinut sa precizeze ca majoritatea pacientilor sunt tineri.

De asemenea, specialistii au precizat ca exista mai multe cauze care contribuie la scaderea sau diminuarea imunitatii organismului. La acesti bolnavi, scaderea sau diminuarea rezistentei organismului impotriva microbilor se datoreaza, in primul rand, tratamentului agresiv administrat bolnavilor de cancer, fie prin chimioterapie sau radioterapie. Medicii iau in consideratie si factorii de mediu si alimentatia.

„Sunt foarte multe cazuri de neoplasme care ajung la Spitalul de Boli Infectioase cu diferite infectii severe. Multi dintre pacientii cu neoplazii sfarsesc din cauza infectiilor instalate pe un organism cu imunosupresie, nu din cauza cancerului. Din nefericire, varsta acestor bolnavi este din ce in ce mai mica. Fiind niste infectii severe, majoritatea pacientilor ajung la deces. In ultima perioada, am avut si copii diagnosticati cu cancer care au decedat in urma unor complicatii, cum ar fi infectiile severe. Se observa o crestere a numarului de pacienti diagnosticati cu cancer in urma cu o anumita perioada de timp si care, apoi, ajung la noi cu infectii. Aproximativ doua trei dintre bolnavii cu cancer decedeaza din aceasta cauza”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

In ultimii ani, medicii au inregistrat o crestere a numarului de persoane diagnosticate cu cancer, pe primele locuri fiind neoplasmul de san, col uterin, colon. La Institutul Regional de Oncologie din Iasi este in desfasurare un program de depistare activa a cancerului de col uterin, dar numarul femeilor care aleg sa-si faca gratuit testul Babes Papanicolau este destul de mic. Romania se claseaza pe primul loc in Europa ca rata de incidenta a cazurilor de cancer de col uterin iregistrate in randul locuitorilor sai. De asemenea, tara noastra se situeaza tot pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea prin cancer de col uterin, dupa tumorile mamare. Descoperit in stadii incipiente, cancerul de col uterin are o rata de vindecare de suta la suta.loading...

Adauga un comentariu