Software & Hardware

Peste jumatate dintre utilizatori folosesc Windows 8 ca si cum ar fi Windows 7

Publicat: 24 mai 2013
5
Cu toate eforturile depuse de Microsoft pentru a aduce in prim plan interfata Windows 8 adaptata pentru ecrane touch si incuraja folosirea aplicatiilor dezvoltate special pentru aceasta, statisticile arata ca mai mult de jumatate dintre utilizatori aleg sa foloseasca Windows 8 ca si cum ar fi Windows 7, instaland aplicatii separate care aduc inapoi vechiul Start Menu si ignorand complet interfata moderna cunoscuta pana de curand sub denumirea Metro, preferand in schimb interfata Windows clasica, scrie go4it.ro.
Studiul intreprins de Soluto – compania care a desemnat un sistem MacBook Pro drept cel mai bun laptop cu Windows – a luat in considerare un numar de 10848 PC-uri cu Windows 8, observate in medie timp de 27.4 zile. Concluzia a fost ca 61% dintre utilizatorii de sisteme PC desktop si 60% dintre posesorii de laptopuri deschid aplicatii Metro mai rar decat o data pe zi.
Din pacate pentru Microsoft nici in cazul tabletelor si laptopuri cu ecrane touch lucrurile nu stau mai bine. In ciuda faptului ca aplicatiile pentru Modern UI (fosta Metro) sunt optimizate special pentru interactiunea prin comenzi touch, 58% dintre utilizatorii de laptopuri si 44 dintre utilizatorii de tablete aleg sa le ignore aproape complet, deschizand astfel de aplicatii mai rar decat o data pe zi.
Cu asemenea cifre, singura concluzie care poate fi trasa este ca utilizatorii Windows 8 ajung sa deschida aplicatii Metro mai mult din greseala, sau cand nu au de ales (spre exemplu in mod implicit vizionarea pozelor si filmuletelor se face cu aplicatii Metro, la fel si link-urile catre pagini Web).
Aversitatea utilizatorilor fata de interfata care ar trebui sa reprezinte viitorul pentru platforma Windows este oglindita in egala masura si de catre dezvoltatorii de aplicatii, ce nu se arata deloc motivati in a crea noi aplicatii pentru Windows 8 si Windows RT. Din colectia inca saracacioasa de aplicatii Windows 8 se face remarcat doar clientul Yahoo! Mail, folosit pe sistemele unde este instalat in medie de 26.91 ori pe saptamana. In ordinea popularitatii, urmatoarele in clasament sunt aplicatiile de socializare livrate deja instalate cu PC-uri Acer cu Windows 8, urmate pe locul 5 de suita Communications Apps, accesata in medie mai rar decat o data pe zi.
Adauga un comentariu