Retete cu carne

Peste la cuptor cu sos marinat

Publicat: 14 apr. 2011

Ingrediente:

– 1 kg. peste (proaspat sau congelat)
– 80 ml. otet
– 50 ml. ulei
– 200 ml. apa
– 150 ml suc de rosii mai gros (sau 2 linguri bulion dizolvat in apa)
– 5 catei usturoi taiati feliute (se poate si fara)
– 1 lingurita piper boabe
– 2-3 foi de dafin
– 1 crenguta cimbru
sare, piper, rozmarin, condimente pentru peste.

Preparare:

1. Pestele spalat si curat, se taie in bucati de 3-4 cm. Il condimentam si-l lasam 10-15 min. deoparte.
2. Asezam pestele apoi intr-un vas/tava care merge la cuptor, adugam usturoiul, piperul boabe, foile de dafin, cimbrul, rozmarin.
3. Punem si uleiul, otetul, apa, potrivim de sare si piper si acoperim vasul cu folie de aluminiu.
4. Dam la cuptor pentru 2 ore la foc mic. Luam apoi folia de aluminiu de pe vas/tava si adaugam si sucul de rosii (sau bulionul desfacut cu apa), mai dam la cuptor inca 20-30 min., pana cand pestele se rumeneste putin.
5. Astfel pregatit pestele, este ca si cel din conserva, oasele se inmoaie/ sfarama. Se poate pastra in frigider in borcane cu filet (etanse) mai mult timp.
6. Poate fi un fel unic de mancare, alaturi de o garnitura , dar poate fi si un aperitiv. Se poate servi si cu o garnitura de cartofi natur sau orez.



loading...

Adauga un comentariu