Eveniment-Social

Peste o mie de candidati vor sustine probele sesiunii de toamna a Bacalaureatului

Publicat: 12 aug. 2016
1

In perioada 16 – 26 august 2016, o parte dintre liceenii ieseni vor sustine sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat. La Iasi, s-a inregistrat un numar de 1.262 de elevi, dintre care 850 provin din promotia curenta, iar alti 412 din promotii anterioare. Primele probe ale Bacalaureatului vor fi cele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, care vor avea loc in perioada 16 – 19 august in cele 32 de centre de examene. Pentru probele scrise au fost organizate patru centre de examen si anume: Liceul Tehnologic Petru Poni, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir si Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii din Iasi, cat si la Liceul Teoretic Ion Neculce din Targu Frumos. Evaluarea acestor teze va avea loc in alte judete.

Citeste si : Un absolvent de liceu din Iasi a fost la un pas sa RATEZE ADMITEREA in Marea Britanie din cauza erorii la proba de fizica – FOTO,VIDEO

Citeste si : Ei sunt elevii din Iasi care au luat 10 la Bacalaureat

„Dupa sesiunea de vara a Bacalaureatului, va urma si sesiunea de toamna. Pana atunci, poate fi si un moment de respiro pentru candidatii care nu au studiat foarte mult pentru acest test sau realuarea unor materii. Incepand cu 16 august, vor fi probele de competente, iar in zilele de 22, 24 si 26 august sunt programate tezele scrise. Pana la acest moment avem 1.100 candidati inscrisi, iar dupa ce, undeva dupa data de 5 august, vom sti si rezultatele la examenele de corigenta, mai estimam ca se vor inscrie inca o mie de absolventi. Am stabilit cinci centre de examen si un centru de evaluare a lucrarilor scrise, anume la Colegiul Tehnic Ioan C. Stefanescu”, a transmis prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi.

Citeste si : BACALAUREAT. S-au afisat rezultatele, inainte de contestatii

Citeste si : OFICIAL. Iata ce note au luat elevii ieseni la Bacalaureat, dupa solutionarea contestatiilor

Adauga un comentariu