Actualitate

Peste o mie de ieseni au actele de identitate expirate

Publicat: 26 sept. 2016
1

În urma protocolului de colaborare încheiat cu Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi, politistii locali au organizat o serie de actiuni în cartierele din municipiul Iasi, pentru înstiintarea persoanelor cu privire la obligativitatea de a intra în legalitate pe linia actelor de identitate.

Astfel, în aceasta perioada, politistii locali desfasoara activitati de înstiintare a 1.409 persoane carora, în perioada 01.04 – 30.06.2015, le-au expirat actele de identitate si nu au facut demersuri pentru eliberarea unora noi. De asemenea, în atentia acestora sunt si 393 de minori care pe parcursul trimestrului II, au împlinit 14 ani si nu s-au prezentat la Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi pentru a intra în legalitate.

„Mentionam faptul ca persoanele care nu se conformeaza somatiilor primite risca sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse între 40 si 80 lei, conform OUG numarul 97 din 2005, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor români”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

În cazul expirarii termenului de valabilitate a actului de identitate, cetatenii se pot prezenta la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau resedinta cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai putin de 15 zile, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate. Exista posibilitatea pastrarii de catre titular a vechiului act de identitate aflat în termen de valabilitate, pâna la emiterea noii carti de identitate.

Comentarii
    • Orice numai sa nu va faceti, gasiti tot felul de scuze. Veniti in august din Italia si Spania, nu cititi ce acte va trebuie, nu le aduceti si dati ochii peste cap cand vedeti ca nu se poate si spuneti ca numai in Romania se poate asa ceva.
      Sunteti exact ca cei care stau la bar, beau rachiu si comenteaza ca statul nu face nimic sa-i ajute, iar armata le face dig din saci de nisip ca sa nu vina viitura peste ei.

Adauga un comentariu