Local

Peste o mie de ieseni au fost amendati in ultima luna a anului trecut

Publicat: 04 ian. 2017
1
Pe parcursul ultimei luni a anului trecut, politistii locali au actionat cu efective marite în cartierele din municipiul Iasi, pentru asigurarea unui climat de siguranta publica in preajma sarbatorilor de iarna. Cu aceasta ocazie, lucratorii din subordinea municipalitatii iesene au aplicat 1.402 de sanctiuni contraventionale cu o valoare de 259.240 lei. Dintre acestea, 205 sanctiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectarii legilor privind convietuirea sociala.

Totodata, alte 407 persoane au fost sanctionate contraventional conform Hotarârilor de Consiliu Local, pentru nerespectarea normelor de curatenie, comert stradal, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum si nerespectarea regulamentului de organizare si functionare a spatiilor de joaca pentru copii. Mai mult, in acelasi interval de timp, 650 de conducatori auto care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier, au fost sanctionati contraventional conform OUG numarul 195 din 2002, privind circulatia pe drumurile publice.

De asemenea, 48 de persoane au fost sanctionate contraventional conform legilor privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor români, deoarece aveau actul de identitate cu termenul de valabilitate expirat. Numeroase amenzi au fost aplicate si pentru comert ilegal in ultima luna a anului trecut.

„Pe parcursul lunii decembrie 2016, 61 de sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse între 500 si 5.000 lei, au fost aplicate conform Legii numarul 12 din 1990, privind protejarea populatiei împotriva unor activitati de producere, comert sau prestari servicii ilicite”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi. În plus, in cazul comerciantilor respectivi au fost confiscate bunurile care au facut obiectul contraventiei.

Adauga un comentariu