Eveniment-Social

Peste o mie de oameni la slujba oficiata de IPS Teofan la Letcani

Publicat: 24 oct. 2011

@ Ajutat de un sobor de 30 preoti, IPS Teofan a sfintit paraclisul cu hramul Sfantul Ilie Tesviteanul din localitatea Letcani @ La eveniment au participat peste o mie de enoriasi din Letcani si comunele din jur

Peste o mie de enoriasi din comunele aflate de o parte si de alta a drumului european au participat duminica trecuta la sfintirea paraclisului cu hramul Sfantul Ilie Tesviteanul din incinta ansamblului bisericesc Inaltarea Domnului din localitatea Letcani. Ajutat de un sobor de preoti, slujba a fost oficiata chiar de mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan. „Impreuna cu preotul paroh am inaintat in demersurile pe care le-am facut pentru a ridica o noua biserica cu hramul Inaltarea Domnului. Deja am inceput lucrarile la fundatie. A fost o mare de oameni la slujba de sfintire a paraclisului, semn ca vor fi sprijiniti de comunitate pentru a ridica mai repede lacasul de cult. Avem promisiuni si de la oamenii de afaceri din Letcani, care au spus ca ne vor ajuta in acest sens”, a declarat Stelian Turcu, primarul comunei Letcani.

Noua biserica din Letcani va fi construita chiar la marginea drumului european, nu departe de sediul primariei. Noul lacas de cult va fi ridicat in stil grecesc, turla avand o inaltime de aproximativ 30 metri. Conform proiectului, amenajarea acestei biserici va costa in jur de 2 milioane euro. Pentru sprijinirea proiectului va fi infiintata Asociatia fiilor satului din comuna Letcani, care isi propune sa suporte o buna parte din costurile lucrarilor.

De asemenea, maine va fi hramul satului Letcani. Dupa slujba religioasa de la Biserica Rotonda, locuitorii comunei vor putea participa la un spectacol de muzica populara sustinut de Constantin Bahrin, Claudia Martinica si Maria Acostoaie.

Comentarii
 • Stelica iar isi face reclama pe spinarea bisericii !!!! Un om ratat din toate punctele de vedere …. Nu mai pupa el niciun vot de la letcaneni….

 • Daca face omul ceva pentru oameni nu este bun.asa sunt romanii! Ce mai vreti pentru letcani? A facut primarul asta ce nu a facut nimeni pentru comunitate! Bravo letcani

 • Da asa. Sunt doamnele de la agr si cadracu care rup treaba. Cele de la urban tot respectul! Se termina acolo smecheria!am avut treaba la ele…foarte ok!

 • Ratat esti tu ion! Ce face primaru vostru pt letcani nu face nimeni in judet!uita-te in alte comune! Aveti de toate in letcani! Ce vreti, un mall?

 • Stelica , angajatele sunt libidinoase rauuu,fa un oic de curatenie, da afara Angelica, Irinuca cu cercei, Adriana sloboda .
  Daca pierzi alegerile din cauza lor ai sa pleci acasa . si o sa vina noti si va face curatenie , cu el nu le merge.

 • Abia Noti -fustangiu , va face curatenie in primarie , Bombalaul asta sta cu ele in spate la baut saptamanal si perec, adica nu mai pot de bine si taranul moare de foame.

 • Daca primarul pleaca la anul , e numai din cauza pizdoaselor din primarie. care se tipa la tarani si asteapta plocoane, uita ca au salar de la buget.

 • Oricat de multe proiecte ar face domnul primar Stelica Turcu si oricat de mult s-ar zbate pt comuna Letcani tot nu este bun pentru taranul nostru!Daca taranul moare de foame nu moare din cauza primarului ci din cauza pasivitatii lui si a lenei pe care o are!Ce asteptati?Sa va cada din cer?Mergeti sa munciti daca nu aveti, nu stati si va uitati la capra vecinului sau asteptai sa va dea primarul!

 • Felicitari domnului Primar Stelian Turcu!Guri rele sunt peste tot,dar noi stim cat de capabil este si are toata stima si admiratia cuvenita!
  Sa dea Domnul sa reusiti sa depasiti obstacolele din calea dvs!!Mult succes in continuare!

 • vreau sa spun ca de ce in a doua biserica nu la luat pe parintele mirel, ce trebuia adus alt preot? am aflat ca preotul bortas este ruda cu stelica turcu mie unul nu imi place de parintele bortas nu stie sa slujeasca de loc bine nu se compara cu parintele leontie de loc

Adauga un comentariu