Eveniment-Social

Peste o suta de ieseni sunt amendati zilnic de politistii locali

Publicat: 05 mart. 2013
1

Pe parcursul lunii februarie, politistii locali au aplicat 3.024 de sanctiuni contraventionale, cu 923 mai multe decât în luna ianuarie. Rata mare de sanctiuni in randul iesenilor vine in special dupa ce Politia Locala a intensificat controalele in trafic, ajungandu-se ca 1.181 de soferi si taximetristi sa fie amendati pe diverse motive. Actiunile agentilor locali vin pe fondul intentiei municipalitatii de fluidizare a traficului rutier ingreunat de santierele si lucrarile efectuate pe arterele din centrul Iasului.

„Conducatorii auto care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier, au fost sanctionati contraventional conform O.U.G. numarul 195 din 2002, privind circulatia pe drumurile publice”, a declarat Nicoleta Deciu, purtator de cuvant Politia Locala Iasi. Valoarea totala a amenzilor date de politistii locali in luna februarie trece de 357.500 lei. Dintre acestea, 598 de amenzi au fost aplicate pentru încalcarea normelor de convietuire sociala sau a ordinii si linistii publice. Alte 788 de persoane au fost sanctionate contraventional pentru nerespectarea normelor de curatenie, comert stradal, mutarea mobilierului public si expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor. De asemenea, 133 de amenzi cu valori cuprinse între 500 si 1.500 lei au fost date comerciantilor ambulanti in vederea protejarii populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite. În plus, comerciantilor în cauza li s-au confiscat bunurile formate in mare parte din produse alimentare si nealimentare, alcool sau tutun.

Comentarii
  • Pe fondul intentiei municipalitatii de fluidizare a traficului rutier ingreunat de santierele si lucrarile efectuate pe arterele din centrul Iasului, Politia Locala a intensificat controalele in trafic, ajungandu-se ca 1.181 de soferi si taximetristi sa fie amendati pe diverse motive. EXACT CU VORBELE LOR.

  • Cum poola mea, han.dicapatii astia care, din gardieni publici, dupa doua saptamani de cursuri au ajuns politisti rutieri? Astia nici reguglie de circulatie nu le stiu si dau amenzi? Sa ma opreasca pe mine vreun papagal din-asta sa vezi ce-l scuip intre ochi. Sa se duca sa vada de traficantii de tigari din piata, nu sa stea la panda dupa soferi. Ca soferii au ajuns cei mai haituiti: ba de politia rutiera, ba de ARR, ba de RAR, ba de CNADNR, ba de Garda financiara. Asta din cauza ca soferilor li se poate cauta usor nod in papura sa le puna amenda.

  • titlul corect al articolului trebuia sa fie: „Peste o suta de boschetari sunt amendati zilnic de politistii locali (unii chiar si de doua ori pe zi)!!!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu