News Flash:

Peste o suta de ieseni vor ramane fara un loc de munca

27 Martie 2008
2542 Vizualizari | 2 Comentarii
• Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Electrica Moldova deruleaza un program de reorganizare prin diminuarea numarului de angajati • In total, vor ramane fara un loc de munca aproximativ 500 de angajati din 6 judete: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui • Numai la Iasi vor fi disponibilizati peste o suta de angajati • Toti disponibilizatii vor primi salarii compensatorii
 

Situatie grea la Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Electrica Moldova SA. Societatea comerciala va fi nevoita sa aplice un plan agresiv de restructurare si reorganizare, principala masura fiind disponibilizare unui numar de aproximativ 500 de angajati, dintr-un total de 1400, la data de 1 martie 2008. Cei aproximativ 500 de angajati care vor ramane fara un loc de munca sunt din 6 judete, dupa cum urmeaza: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. "Suntem in fata unui moment foarte dificil pentru societatea noastra. Din cauza lipsei comenzilor de la E.ON, pentru ca am pierdut monopolul in intretinerea si repararea instalatiilor electrice, am ajuns sa avem rezultate negative in ultimii doi ani. Din acest motiv vom fi nevoiti sa aplicam un plan de restructurare si de reorganizare a activitatii. SISE Electrica Moldova SA a prognozat o reducere a numarului de personal cu 35 la suta din numarul total de 1400 salariati", a declarat Toma Suru, directorul SISE Electrica Moldova SA. Acest program a fost elaborat impreuna cu Federatia Sindicala Univers si se aplica in toate cele 8 sucursale de servicii energetice din tara. Masura va fi aplicata unor activitati cu o perspectiva redusa din punct de vedere al lucrarilor, care se restrang sau dispar si vizeaza in mod special personalul inapt, apt conditionat si pensionabil care isi manifesta intentia benevola de a parasi societatea comerciala. Toti angajatii disponibilizati vor primi intre 2 si 20 de salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca la Electrica SA. Programul de disponibilizari se va desfasura in trei etape.

Cauze


Prima etapa are ca termen data de 11 aprilie si prevede incetarea raporturilor de munca administratie-angajat, de comun acord. Urmatoarele doua etape vor consta in reduceri de personal din initiativa societatii comerciale, in functie de necesitatile actuale si de perspectiva pentru urmatorii ani si vor avea ca termen final luna iunie 2008. Cauza principala care a impus aplicarea acestui program de disponibilizari in masa este necesitatea adaptarii sucursalei la conditiile actuale de piata. Practic, pana in anul 2005, capacitatea de productie a SISE Electrica Moldova SA a fost asigurata in proportie de suta la suta de lucrari prestate catre Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Moldova, actuala E.ON Moldova SA. Dupa privatizarea filialei si preluarea capitalului majoritar de grupul german E.ON, lucrurile au mers tot mai prost pentru SISE Electrica Moldova. Grupul german de furnizare a energiei electrice a permis accesul pe piata al unor firme mici care sa asigure mentenanta (lucrari de intretinere si reparatie a instalatiilor electrice), astfel ca SISE, care avea ca principal obiect de activitate exact aceste lucrari, a fost nevoita sa scada preturile pentru a putea rezista pe piata. Totodata, conform afirmatiilor sefilor SISE, E.ON a internalizat partial activitati de mentenanta executand cu forte proprii anumite lucrari in instalatiile de productie, exact in detrimentul contractelor incheiate cu SISE Electrica Moldova SA. "Daca in anul 2005, la nivelul preturilor de atunci, noi aveam o cifra de afaceri de 102 milioane lei cu E.ON, la sfarsitul anului trecut am avut o cifra de afaceri de doar 73 milioane lei. Din acest motiv, masurile de reorganizare si restructurare ale activitatii sunt absolut necesare pentru ca SISE Electrica Moldova sa ramana pe piata", a mai declarat directorul general Toma Suru.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cauze
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Doru  | #32516
Ce sa faca acesti hoti cu muncitorii daca,ei nu stiu decit sa exploateze cit mai mult retelele, pentru a face beneficii cit mai mari,fara a se mai ocupa de intretinere investitii si alte gheltuieli necesare. Exploateaza totul pina la distrugere apoi incep sa ceara insistent majorarea preturilor pentru a putea reface infrastructura.
Electricianu  | #32517
Dac tin preturi duble fata de concurenta,cum drec...,sefi au salarii si prime muncitori trag
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2095 (s) | 24 queries | Mysql time :0.070717 (s)