News Flash:

Peste zece mii locuri pentru viitorii studenti la Universitatea Cuza

29 Martie 2008
1314 Vizualizari | 0 Comentarii
• Universitatea Cuza va scoate la concursul pentru ad
miterea din anul universitar 2008 - 2009 un numar total de 3382 de locuri finantate de la buget si 8070 de locuri la taxa, la acestea din urma incluzandu-se si cele alocate invatamantului la distanta • Facultatea de economie si administrarea afacerilor (FEAA) a luat si anul acesta crema locurilor din cadrul universitatii, avand alocate un numar de 832 de locuri la buget si nu mai putin de 2650 la taxa


Conducerea Universitatii Al. I. Cuza a stabilit detaliile pentru sesiunea de admitere de anul acesta, inclusiv numarul de locuri pentru fiecare domeniu de licenta si conditiile de admitere, in sedinta Senatului din 20 martie. Universitatea Cuza va scoate la concursul pentru admiterea din anul universitar 2008 - 2009 un numar total de 3382 de locuri finantate de la buget si 8070 de locuri la taxa, la acestea din urma incluzandu-se si cele alocate invatamantului la distanta. "Elevii din clasele terminale pot gasi raspunsuri la toate intrebarile lor in cadrul Salonului Ofertelor Academice, organizat anual de Universitatea Al. I. Cuza prin intermediul Centrului de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament. Anul acesta, Salonul Ofertelor Academice, ajuns deja la a IX-a editie, se va desfasura pe 12 aprilie, intre orele 10.00 si 17.00, in Sala Pasilor Pierduti. Incepand de saptamana viitoare, detalii despre admiterea 2008 se vor gasi si pe site-ul universitatii, www.uaic.ro", a declarat Gheorghe Popa, prorector dezvoltare institutionala in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza.

Facultatea de economie si administrarea afacerilor (FEAA) a luat si anul acesta crema locurilor din cadrul universitatii, avand alocate un numar de 832 de locuri la buget si nu mai putin de 2650 la taxa. Taxele la FEAA sunt si cele mai mari de la Cuza. Pentru a se putea inscrie la admitere, viitorii studenti vor avea de achitat o taxa de 200 lei, iar taxa anuala pentru un an de studii ajunge pana la suma de 2400 lei. La Fizica nu se plateste taxa de inscriere, iar taxa anuala este de 2000 lei, iar la Matematica studentii care intra pe un loc nefinantat trebuie sa scoata din buzunar 1600 lei pe an. La domeniul fizica, pentru cele doua specializari au fost alocate 108 locuri la buget si 50 la taxa. Urmatorul domeniu ca si numar de locuri alocate este cel de litere, unde au fost alocate pentru cele patru specializari 324 de locuri la fara taxa si 350 la plata. Si Teologia Romano-Catolica are un numar de locuri aproape egal intre buget si taxa, cu 34, respectiv 30 de locuri. Pentru cei care opteaza pentru aceasta facultate, taxa anuala este de doar 1600 lei, candidatii nefiind nevoiti sa plateasca o taxa de inscriere. Doua dintre specializarile oferite de catre Universitatea Alexandru Ioan Cuza nu au alocate locuri la buget. Acest lucru se intampla intrucat acestea sunt nou introduse in oferta educationala. Astfel, cei care vor opta pentru specializarea Stiinta Mediului de la domeniul Chimie sau pentru Studii Culturale, domeniul Filosofie, vor fi nevoiti sa plateasca o taxa anuala de studii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

universitatea cuza taxa anuala teologia romano-catolica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3489 (s) | 22 queries | Mysql time :0.227569 (s)