Actualitate

Petitie lansata la Iasi pentru extinderea unei rute de transport in comun

Publicat: 13 iul. 2016
1
Mai multi ieseni au semnat deja o petitie lansata in mediul online, acestia solicitand exinderea unei importante rute de transport in comun din oras. Este vorba despre linia autobuzului 36, care deserveste zona Breazu.
„Petitia este semnata de peste 220 de oameni care isi doresc un transport in comun civilizat prin extinderea liniei autobuzului 36, Breazu fiind singura localitate din zona metropolitana care nu are transport municipal in comun”, arata unul dintre initiatorii petitiei, care poate fi semnata aici.
Comentarii
  • Ai dreptate,satul Breazu nu este in Iasi,insa satul Breazu,impreuna cu comuna Rediu apartine zonei metropolitane a orasului Iasi.Prin urmare,la fel cum in Ciurea s-a putut extinde traseul 41,la fel se poate si la Breazu cu traseul 36.Un autobuz la 30 de minute este foarte bun,sincer chiar extrem de bun pentru noi.Te rog,ca locuitor al satului Breazu ce sunt,sa incerci o data,macar o data,transportul in comun oferit de firma TRIP,si sa te convingi ca aceasta petitie nu am facut-o degeaba.

   O zi buna iti doresc!

 • RATP este subventionata de platitorii de taxe locale din orasul IASI. Cei din comunele invecinate sa ceara propriilor primarii sa contribuie financiar la RATP daca doresc prelungirea traseelor pana acolo, asa cum o face de exemplu Primaria Ciurea.

  • Daca RATP este de acord cu extinderea acestui traseu,noi,locuitorii comunei Rediu suntem de acord sa platim taxe pentru acest transport in comun.Preferam sa dam 5 lei pe un bilet la firma RATP decat 3 lei pe un bilet la firma TRIP.

 • Dar unde e Breazu? Cred ca cei care comenteaza fara sa se gandeasca ar trebui sa mai mearga la scoala De ce pana la Carrefour ,Metro si Dedeman sunt mijloace de transport? Locuitorii de acolo platesc taxe si impozite la Iasi? Comentarii de doi bani si va mai mirati de ce pleaca tinerii din tara. Sa va fie rusine.

 • Zona Metropolitană Iași este o zonă metropolitană din județul Iași, Moldova, România ce cuprinde municipiul Iași și 13 comune învecinate acestuia, constituită în scopul creării de noi oportunități de afaceri, al construcției și amenajării de locuințe și locuri de recreere, al, atragerii de investiții mai consistente, și al coordonării mai bune a proiectelor de mediu și infrastructură.

  Zona metropolitană Iași a fost prima zonă metropolitană din România, constituită la 8 aprilie 2004, și cuprinde, pe lângă municipiul Iași, și comunele Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Lețcani, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Tomești, Ungheni, Valea Lupului și Victoria.
  Sursa:wikipedia
  Ps:din surse sigure spre com aroneanu și popricani au autorizații ,firme private de transport.
  Concluzia:Breazu fiind singura localitate din zona metropolitana care nu are transport municipal in comun(ADEVĂRAT ca este o afirmatie FALSa):))

 • MI SE PARE FOARTE CORECT!!!!POT CIRCULA PARALEL SI ACESTE MICROBUZE, ASTEPTAM DE MULTA VREME ACEASTA REGLEMENTARE!!!!!S-A INMULTIT POPULATIA IN ZONA !!!!!CASE MULTE SI FOARTE FRUMOASE, AM DAT IASUL PENTRU ACEST COLT DE RAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPERAM SA AVEM SUCCES DACA NU SUCCESURI!!!!!!!!!!!!!!

 • Ma bucur cand vad ca lumea,fie ea din Breazu sau nu,ne ajuta.Domnul primar Haidau Vasile ne-a ignorat,prima cerere de extindere a acestei rute care inainte era 6B(ruta pe care circula Unistil pana acum cateva luni) a fost in 2012,si nici pana acum nu s-a oferit un raspuns din partea primariei.Din 2012 pana acum au fost depuse mai multe cereri,care,la fel,nu au primit nici un raspuns din partea primariei.Cu ce ne rasplateste dragul nostru primar pentru ca incercam sa schimbam in bine soarta acestei comune?Cu „politia”,prin „politie” ma refer la grupurile de rromi din satul Rediu(bineinteles,mare parte din ei,nu toti),incearca sa ne agreseze psihic,prin aceste grupuri organizate de rromi,spre a inceta sa credem intr-o schimbare a comunei.

  • As dorii ca DNA-ul sa faca o vizita pe la domnul primar Haidau Vasile si pe la familia acestuia,prea s-au ridicat peste noapte cu zeci de mii de euro.Eu,impreuna cu ceilalti doi coordonatori,Columb Catalin si Miru Lili,cat si cu ceilalti cetateni din comuna Rediu care vor aceasta schimbare nu ne vom da batuti si vom face tot posibilul sa il demascam odata pe acest primar corupt si,de asemenea,sa scapam de aceasta mafie ce se afla deja de prea mult timp in aceasta comuna.

Adauga un comentariu