Culinar

Petre Roman: Prăjitura cea mai gustoasă

Publicat: 26 ian. 2022
prajitura petre roman
Multe femei sunt mari admiratoare ale lui Petre Roman.

Multe femei sunt mari admiratoare ale lui Petre Roman. Prăjitura care îi poartă numele s-a născut, probabil, tot din această admirație pe care gospodinele i-o poartă.

Despre această prăjitură se aud numai cuvinte de laudă, nu numai de la gospodinele care o prepară, ci și de la iubitorii produselor de patiserie. Prăjitura Petre Roman este foarte dulce, plină de gust care îți mângâie papilele gustative.

Petre Roman face parte din domeniul politic. Acesta a fost primul premier al României de după perioada comunistă (între anii 1990-1991), ministru de externe (1999-2000) și președinte al Senatului (1996-1999).

Pe lângă toate aceste funcții, politicianul a pus bazele Partidului Democrat și al Forței Democrate.

prajitura petre roman
Prăjitura Petre Roman este foarte dulce, plină de gust care îți mângâie papilele gustative.

Petre Roman, prăjitura: Ingredientele de care avem nevoie

Pentru această prăjitură delicioasă care a primit multe cuvinte de laudă, vom avea nevoie de mai multe ingrediente. Pentru blatul pufos al prăjiturii avem nevoie de câte șapte ouă, tot atâtea linguri de zahăr, respectiv de făină. Este important să avem aceeași cantitate de miez de nucă măcinat. Și un plic de praf de copt.

Pentru cremă, vom folosi trei gălbenușuri, tot trei linguri de făină. Vom mai avea nevoie și de un plic de zahăr vanilar, și aproximativ 200 de grame de zahăr alb (sau zahăr tos, cum i se mai spune). Pe lângă aceste ingrediente, vom mai adăuga și aproximativ 300 de ml de lapte și în jur de 250 de grame de unt.

Pentru prepararea caramelului ne trebuie în jur de 200 de grame de zahăr și 50 de grame de unt.

În compoziția glazurii vom folosi cele trei albușuri rămase de la gălbenușurile pe care le-am utilizat pentru compoziția cremei. Pe lângă acestea, ne va fi de folos încă 200 de grame de zahăr. Pentru decorarea prăjiturii vom cumpăra niște ciocolată.

prajitura petre roman
Pentru blatul pufos al prăjiturii avem nevoie de câte șapte ouă, tot atâtea linguri de zahăr, respectiv de făină.

Modul de preparare al prăjiturii

Vom începe cu blatul. Ouăle trebuie bătute extrem de bine pentru această prăjitură, așadar va trebui să folosim mixerul. Începem să mixăm ouăle peste care adăugăm zahărul alb. Vom amesteca până compoziția se albește, iar apoi, adăugăm făina, praful copt și miezul de nucă mărunțit. Toate acestea trebuie amestecate cât mai bine posibil, până ce se omogenizează.

După acest pas, compoziția este pregătită pentru a fi pusă în tavă. Aceasta trebuie lăsată să se coacă la cuptor aproximativ 20 de minute, după care trebuie scoasă și lăsată la răcit. Atunci când blatul s-a răcit destul, putem încerca să îl înjumătățim pe orizontal.

În timp ce blatul se coace în cuptor, putem începe să lucrăm la crema prăjiturii. Trebuie să batem foarte bine gălbenușurile împreună cu zahărul vanilat și cu cel alb. În paralel cu acestea, vom amesteca făina cu laptele, în mod treptat și mixăm continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Acest amestec urmează să-l turnăm peste spuma de gălbenușuri și amestecăm continuu (într-o baie de aburi) până toată compoziția va forma o cremă groasă. După ce crema se răcește, untul trebuie mixat bine și pus treptat în cremă, până se omogenizează.

prajitura petre roman
Ouăle trebuie bătute extrem de bine pentru această prăjitură, așadar va trebui să folosim mixerul.

Caramelul este partea care dă bătăi de cap câtorva dintre gospodine, însă este destul de ușor de pregătit! Trebuie să punem zahărul într-o cratiță și amestecăm până se topește. După ce îl luăm de pe foc, trebuie să adăugăm untul și să amestecăm.

După ce se mai răcește puțin caramelul, putem să-l aplicăm pe blat împreună cu crema. Trebuie să punem stratul de caramel, apoi cel de cremă.

Pentru glazură trebuie să mixăm pe aburi albușurile pe care adăugăm zahărul și un praf de sare. După ce se întărește, putem pune glazura peste stratul de cremă. Pentru decor, acoperiți prăjitura în ciocolată neagră rasă.

Gospodinele pot pregăti oricând această prăjitură în cinstea fostului premier, Petre Roman. Prăjitura este extrem de gustoasă și dulce.

prajitura petre roman
Prăjitura este extrem de gustoasă și dulce.Comentarii
Adauga un comentariu