Actualitate

Petre Roman vorbeşte despre clanurile ţigăneşti: Autorităţile le-au scăpat de sub control

Publicat: 29 iun. 2020
Petre Roman vorbeşte despre clanurile ţigăneşti
Petre Roman vorbeşte despre clanurile ţigăneşti

Petre Roman vorbeşte despre clanurile ţigăneşti. Fostul premier considera ca lucrurile au scăpat de sub control. Acesta considera ca o vină mare o poartă şi sistemul judiciar din România. Petre Roman considera ca premierul ar trebui să ceară un raport complet pe ultimii 10-15 Ministrului de Interne

Petre Roman vorbeşte despre clanurile ţigăneşti. Ar trebui cerut un raport

Într-o prezentă la un post de televiziune, Petre Roman considera faptul că situaţia clanurilor ţigăneşti este pur şi simplu scapată de sub control. Acesta afirma faptul că e de datoria premierului să îi ceara ministrului de Interne un raport complet pentru ultimii 15 ani care să conţină faptele comise de aceştia în intervalul de timp menţionat.

„Dacă aș fi fost în funcția de prim-ministru acum, aș fi cerut ministrului de Interne să-mi prezinte un raport complet, pentru ultimii 10-15 ani, toate actele de violență comise de clanurile țigănești. Noi trebuie să înțelegem cum se petrec lucrurile în realitate.”

Fostul premier al României crede că statul ar trebui să utilizeze mijloace severe, legale în lupta cu clanurile ţigăneşti. Doar utilizant asfel de metode putem vorbi despre ideea de a ţine violentele sub control. Petre Roman mai este de părere că neîncrederea în romani prezenta în Occident îşi are rădăcinile în comportamentul cetăţenilor romani de etnie rromă în vestul Europei.

”Când întreaga autoritate a statului utilizează toate mijloacele severe, legale, nu există clanuri care să nu fie puse sub control dacă nu există implicații sau vinovății în interiorul sistemului judiciar. Am scăpat de sub control situația. În familiile de rromi prevalează cultură veche, adică nu-i trimit pe copii la școală, mai bine îi duc la cerșit. Neîncrederea tuturor în români vine de la clanurile ţigăneşti care-și fac de cap în Occident.”

Traian Băsescu trăgea un semnal de alarmă despre clanurile ţigăneşti

Traian Băsescu afirma faptul că dacă MAI continua să traseze impasibil problema, peste şase luni romanilor le-ar putea fi frică să mai iasă pe străzi după căderea întunericului, sau le-ar fi frică să plece într-o vacanţă de frica hoţilor care i-ar putea lăsa fără bunurile din locuinţa.

”Dacă acum nu cerem şi nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu”, subliniază el.

În viziunea fostului preşedinte al României, dacă MAI nu va reacţiona de curând, peste şase luni reacţia organelor legii vă fi în van. Grupările mafiote vor încerca să pună stăpânire pe teritoriile în care se afla, iar acest lucru se vede deja. Traian Băsescu a explicat că sunt grupări de spărgători de locuinţe care deja au început să facă prăpăd în anumite zone ale ţării

Traian Băsescu despre clanurile ţigăneşti reîntoarse în România

”Peste şase luni va fi prea târziu! Parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării. Lupta acerbă pentru a controla afaceri ilegale în zonele pe care şi le-au auto-atribuit împingându-i la acte de violenţă greu de imaginat a se petrece în România cu doar câteva luni în urmă.

Grupările de spărgători profesionişti de locuinţe specializate, în neutralizarea instalaţiilor de supraveghere şi devalizarea locuinţelor în doar câteva minute, îşi fac tot mai simţită prezenţa prin creşterea rapidă a numărului de locuinţe jefuite. Grupările de spărgători specializaţi în golirea bancomatelor, a caselor de bani de la sediul firmelor sau din magazine ,se mişcă şi ei cu dezinvoltură pe meleagurile natale după ce s-au specializat în Europa”, susţine fostul preşedinte.

Comentarii
  • Bai gretzosule tu l-ai adus la putere pe Basescu care a coabitat cu toti tziganii si clanurile lor mafiote asa ca ipocrit manelist ce esti du-te si sparge seminte la puscarie … cu tot cu clanurile de care aminteai ….nu vrei ???

  • Nu are rost sa cautam responsabilii, acum. Ei trebuie condamnati de justitie.
    Dar daca acestia: Basescu si Roman, care chiar stiu cu ce se ocupa clanurile, (de fapt niste gloate organizate de scursuri ale societatii, numiti tigani) trag acest semnal de alarma, chiar ar trebui sa ne ingrijoram.
    Tiganii pe care ii stiu eu, cei muncitori, care bat la ciocan si fac diverse lucruri, extraordinar de frumoase si muncite cu adevarat, se simt foarte prost sa fie asociati cu aceste gloate de infractori, chiar daca sunt din aceeasi etnie. Sunt si foarte multi romani care ne fac de rusine in toata lumea si daca ne raportam statistic, mai multi romani infractori decat tigani infractori avem in practica judiciara.
    Sa nu ne ascundem dupa cires!
    Poporul roman are violenta, lenea, escrocheria, dar si alte metehne, adanc inradacinate in cultura(vezi legendele populare si alte povestiri, despre smecheri ca PACALA, haiduci, etc.)

Adauga un comentariu