National

Petre Toba, mesaj pentru fortele de ordine, dupa atentatul din Franta

Publicat: 15 iul. 2016

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba le-a transmis prefectilor si sefilor structurilor de politie, pompieri si jandarmi din tara, in sistem videoconferinta, sa faca analize de risc pentru manifestarile publice organizate in urmatoarea perioada, sa sporeasca vigilenta si sa nu intervina rutina.

„Plecand de la ultimele evenimente care au avut loc in Franta, si avand in vedere ca suntem in plin sezon estival cu foarte multe manifestari cu participarea unui public numeros, va cer sa tratati cu toata atentia aceste misiuni, sa nu intervina rutina si sa puneti in aplicare prevederile planului de actiuni privind cresterea nivelului de siguranta pe perioada de vacanta. Pentru fiecare astfel de misiuni va cer sa faceti analize de risc si sa luati masurile care se impun„ le-a transmit ministrul Petre Toba structurilor din teritoriu.

Toba le-a transmis, vineri, scrisori de condoleante ministrului de interne francez si Ambasadorului Frantei la Bucuresti, exprimand solidaritatea cu poporul francez si disponibilitatea MAI de a acorda sprijin colegilor din Franta, daca va fi nevoie. Mesajul ministrului vine atat in contextul atentatului de la Nisa cat si avand in vedere ca urmeaza o perioada foarte incarcata de manifestari publice precum concerte si evenimente sportive.

MAI are pregatiti de interventie aproape 7.000 de pompieri si politisti in intreaga tara. Situatia din tara va fi monitorizata permanent de Centrul National de Conducere Integrata, care functioneaza in regim 24 de ore din 24, in sediul MAI.

Declaratia lui Toba vine in contextul atentatului din orasul francez Nisa unde un cetatean franco-tunisian a intrat cu un camion inchiriat in multimea stransa pe Promenade des Anglais la scurt timp dupa focurile de artificii organizate cu ocazia Zilei Republicii. In urma atentatului, 84 de persoane au murit iar alte peste 100, intre care doi romani, au fost ranite.loading...

Adauga un comentariu