Actualitate

Petrecere cu zeci de oameni, fără măşti şi fără distanţare, într-un local din Parcul Herăstrău – FOTO

Publicat: 13 dec. 2020
Petrecere fără respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19 în Parcul Herăstrău
Petrecere fără respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19 în Parcul Herăstrău

O petrecere cu zeci de oameni în Herăstrău, fără măşti şi fără distanţare a avut loc într-un local din Parcul Herăstrău.

Zeci de tineri au petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un local din parcul Herăstrău din Capitală, fără distanţare socială, măşti sau alte norme de prevenţie.

În timp ce autorităţile sanitare au anunţat ieri alte 1.156 de noi cazuri COVID-19 şi o rată de infectare de 6,89 la mia de locuitori. Tinerii au petrecut fără măşti şi înghesuiţi, într-un local din parcul Herăstrău, fără nici cea mai mică teamă de infectarea cu noul coronavirus.

Bucureştiul se menţine încă pe prima poziţie privind numărul de noi infectări cu COVI-19, în comparaţie cu alte judeţe din ţară.

Traian Berbeceanu, după ce Bucureștiul a depășit rata de infectarea de 7 la mie: „Legea trebuie respectată!“

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a declarat vineri, 11 decembrie, după ce Bucureștiul a depășit rata de infectarea de 7 la mia de locuitori, că nu va lua măsuri suplimentare, însă va intensifica controalele.

„În mod categoric vom intensifica controalele și vom supraveghea intens modul în care sunt respectate măsurile în vigoare la acest moment. Degeaba iei măsuri pe hârtie dacă nu urmărești respectarea lor. Rămân în vigoare regulile de acum, dar că poliția va trece la amenzi serioase. Vremea avertizărilor si a recomandarilor a cam trecut”, a declarat Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu: „Suntem într-o zonă de platou de aproximativ 1.700 de cazuri pe zi“

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a precizat că Bucureștiul este într-o zonă de platou de aproximativ 1.700 de cazuri pe zi și că trebuie aplicate normele legale.

„Din analizele facute de noi, de DSP și de INSP, în calculul pentru luarea măsurilor sunt luați mai mulți indici. La acest moment nu luăm noi măsuri suplimentare. Degeaba iei mai multe măsuri pe hârtie dacă nu urmărești respectarea lor. Nu este o creștere a cazurilor, suntem într-o zonă de platou de aproximativ 1.700 de cazuri pe zi de o buna bucată de timp. Vremea avertizarilor și recomandărilor a cam trecut, trebuie să respectam legea”, a declarat Traian Berbeceanu.

Referitor la programul magazinelor și al mall-urilor, Traian Berbeceanu a spus că se va limita accesul clienților astfel încât să se evite aglomerația.

„Anul acesta fără artificii”

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunțat că este interzis să ieșim în stradă în noaptea dintre ani, pentru a lansa artificii. Mai mult, acesta a reamintit că starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, rămânând în vigoare măsura interdicției circulației după ora 23, chiar și în noaptea de Revelion.

În legătură cu materialele pirotehnice, cetățenii României sunt rugați să nu le folosească la final de an deoarece, în lipsa unui spațiu care să permită utilizarea lor, ei le-ar utiliza în casă, fapt ce ar duce la accidente sau incendii, a menționat Traian Berbeceanu.

„Reamintim că prin HG a fost prelungită starea de alertă şi în cadrul acestei măsuri există şi interdicţia de circulaţie după ora 23. Într-adevăr, aceste sărbători vor fi puţin diferite dar este în sprijinul populaţiei. Aceste măsuri nu sunt măsuri de pedepsire, ci de a proteja împotriva răspândirii coronavirusului. Îi vom ruga pe toţi, cu inistenţă, să încercăm să respectăm normele în vigoare, în mod deosebit distanţarea fizică, să ne protejăm folosind masca în mod corespunzător. Să încercăm să depăşim această pandemie şi să ne bucurăm, totuşi, şi de sărbători. Să nu fie nevoite autorităţile să adopte restricţii mai severe.”, a declarat Traian Berbeceanu.

Adauga un comentariu