Titlurile zilei

Petrecere mare dată de țigani și la McDonald’s! „Prințesa” s-a scăldat în aur și a jucat la „păcănele” în noaptea nunții! Porci la proțap și teancuri de bani, pregătite pentru Leo și Andreea Stănescu!

Publicat: 02 aug. 2021
Imagini de la nunta de la Grajduri, de zilele trecute, dintre Leo și Andreea Stănescu
Țiganii din Grajduri au organizat o nuntă mare pentru Leo și Andreea Stănescu

Nuntă mare în țigănie! Una dintre prințesele de la Grajduri s-a căsătorit. Leo și Andreea Stănescu au făcut o nuntă ca-n povești, scăldată în bani și aur. Opulența este foarte importantă pentru țigani, de aceea o parte din petrecere a fost transmisă pe Facebook și pe TikTok

Aur, opulență, manele și petrecere până în zori! La Grajduri, în județul Iași, petrecerea este în toi de câteva zile. Una dintre „prințesele” din țigănie s-a măritat. După ultima modă, petrecerea a fost transmisă pe Facebook și TikTok. Andreea s-a măritat cu Leo Stănescu. A purtat o rochie plină de pietre prețioase, iar mirele nu a fost mai prejos în vreun fel. La petrecere s-au adunat mai toți țiganii din comuna ieșeană Grajduri. De pe mese nu au lipsit porcii la proțap. Pentru a-și arăta „valoarea”, Andreea și Leo s-au pozat în mai multe locuri din Iași, inclusiv la o sală de jocuri de noroc și la McDonald’s.

Despre rromii de la Grajduri se poate spune că sunt unii dintre cei mai înstăriți din țară. De-a lungul anilor, rromii au strâns averi impresionante și au construit palate cu zeci de camere. Despre modul în care s-au îmbogățit rromii de la Grajduri s-ar putea discuta mult. Unii dintre ei sunt anchetați penal, iar alții se află deja în spatele gratiilor pentru tot felul de infracțiuni de natură economică. Dacă până nu de mult rromii din Grajduri se afișau doar în spații publice îmbrăcați extravagant și accesorizați cu kilograme întregi de aur, acum moda s-a schimbat, iar ei au umplut rețelele de socializare. Astfel, în fiecare zi, măcar o pirandă din Grajduri încarcă poze sau videoclipuri în care sunt etalate bogățiile din diferite familii.

Prințesele de pe TikTok sunt din comuna Grajduri

Mai multe pirande au ajuns vedete pe TikTok. Tinerele din Grajduri sunt extrem de frumoase și de aranjate. Accesoriile nu lipsesc din ținuta lor de gală. Pe TikTok sunt îmbrăcate ca niște veritabile prințese, cântă și dansează și adună sute și sute de aprecieri. În ultima vreme, fetele de etnie rromă au început să fie mai vizibile. În trecut, acest lucru era oarecum interzis. Tinerele nu erau lăsate să iasă din case fără să fie însoțite de bărbați, iar despre fotografii sau videoclipuri postate pe site-uri de socializare nici nu putea fi vorba.

Iată că, la Grajduri, lucrurile stau altfel de o perioadă, iar rromii se folosesc acum la maximum de Internet. Într-un fel sau altul, pentru ei, Internetul a devenit instrumentul perfect pentru a fi vizibili în toată țara și pentru a-și arăta bogățiile. Trebuie precizat faptul că, în comuna ieșeană Grajduri, nu toate familiile sunt bogate. Există și rromi săraci, care nu intră în grațiile bogaților de la Grajduri.

Tradițiile care i-au scos în evidență pe rromii de la Grajduri

Rromii din Grajduri au ajuns de multe ori în atenția publicului după fel de fel de grozăvii. De exemplu, de Bobotează, rromii din județul Iași se dau chiar și peste cap pentru ca mitropolitul să-i stropească cu agheasmă. Mai mult decât atât, pleacă spre casă cu zeci de litri de apă sfințită și stropesc mașinile de lux pe care le au. Ei spun că, așa, Dumnezeu îi protejează.

Tot de Bobotează, rromii de la Grajduri își burdușesc portbagajele cu mâncare și băutură pentru a avea un an nou îmbelșugat. Tradițiile rromilor sunt oarecum ciudate și puțin cunoscute. De exemplu, nunțile făcute la Grajduri în familiile bogate durează ca-n basme, 3 zile și 3 nopți. Când vine vorba despre relații sentimentale, lucrurile se complică mult. De exemplu, se mai practică nunțile între minori, iar miresele sunt promise de la doar câțiva ani. În orice caz, comunitatea de rromi de la Grajduri este condusă de un bulibașă, rromii trăiesc, în mare, după legile lor, iar, când este cazul, autoritățile îi mai vizitează.

 

Comentarii
Adauga un comentariu