Info Turism

Petrecere pe plaja la Eforie Nord, cu vin „de productie proprie” si hamsii cu mujdei

Publicat: 23 aug. 2019
9

Desi e prima vara fara reduceri la final de sezon, statiunile romanesti de la malul marii sunt pline. Bugetarii au ales sa-si valorifice voucherele de vacanta in Eforie si 2 Mai, unde preturile sunt de obicei mai mici. 

Drept urmare soarele, hamsia dar si vinul adus de acasa au asigurat starea de bine, astfel incat turistii au intins o hora, chiar pe plaja din Eforie Nord. Sute de turisti au dat mana cu mana si s-au avantat in hora pe nisipul fierbinte.

In pauzele dintre doua sarbe dansatorii isi refac fortele cu o bere rece si niste gustari. In topul preferintelor troneaza mandre hamsiile prajite cu un strop de mujdei.

Cei care stau mai mult la mare si-au adus provizii de acasa. „O bere costa 3 lei, 4 lei, vinul 10 lei 12 lei dar mai avem si productie proprie”, spune un turist. 

Oriunde te uiti este coada. De exemplu, la o autoservire sunt serviti in medie zece turisti pe minut. Pentru doua feluri dau cel mult 30 de lei.

In mod normal dupa varful de sezon, hotelurile aveau zeci de camere libere. Mai putin anul acesta. Unele hoteluri sunt pline pana pe 7 septembrie, inclusiv.

In Eforie Nord sunt inregistrate oficial doar 19.000 de locuri de cazare, desi statiunea e a doua ca marime de pe litoralul romanesc. Patronatele sustin insa ca cel putin 20 de mii de turisti stau la negru. 
Adauga un comentariu