Mozaic muzical

Petrică Mâțu Stoian a fost acuzat că ar fi copiat o melodie celebră. Un fan s-a revoltat

Publicat: 06 dec. 2021
Petrica Matu Stoian pe scena
În urmă cu un an, o persoană a sesizat că Petrică Mâțu Stoian ar fi interpretat o melodie care ar fi avut o rezonanță similară cu un cântec de-al lui Nicolae Guță.

De curând, Petrică Mâțu Stoian a fost acuzat că ar fi copiat o melodie celebră a interpretului Nicolae Guță. Cântărețul de muzică populară s-a stins din viață pe data de 6 noiembrie. Acesta era internat pe secția de ATI a Spitalului de Urgență Reșița.

Artistul a fost înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova.

Petrică Mâțu Stoian a fost acuzat că ar fi copiat o melodie celebră

De-a lungul carierei sale, artistul a mai întâmpinat dificultăți sau situații tensionate. De curând, o persoană a spus că una dintre melodiile sale ar semăna cu una din repertoriul artistului Nicolae Guță.

Cântărețul de muzică populară a fost foarte apreciat și îndrăgit de public, reușind să ridice sala în picioare, ori de câte ori se afișa pe scenă. În urmă cu un an, o persoană a sesizat că Petrică Mâțu Stoian ar fi interpretat o melodie care ar fi avut o rezonanță similară cu un cântec de-al lui Nicolae Guță. Totuși, chiar dacă anumite persoane au sesizat o asemănare între melodiile respective, manelistul nu l-a acuzat niciodată de plagiere.

“Parcă era o manea tot așa… Guță”, “Cântecul popular românesc are aceeași vârstă cu acest neam. Prin cântec, acest neam și-a cântat trăirile, realizările și necazurile de-a lungul istoriei! Să ne aducă în discuție o cântare țigănească cu origine din Turcia, după părerea mea, este chiar jignitor pentru mândria acestui neam cu origine de la marele Burebista”, “Tot binele din lume, Dumnezeu să-l țină o sută de ani, voce de aur! Îmi place, îl ascult cu plăcere, îmi ajunge la suflet și, da, fugim după bani, la viață nu ne gândim, din păcate. Banii și anii se duc”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de cei care i-au îndrăgit cariera artistică.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani, în spital

Petrică Mâțu Stoian a fost un interpret de muzică populară foarte îndrăgit și respectat. La sfârșitul lunii octombrie, artistul a filmat, alături de colegii săi de breaslă, ediția care va putea fi văzută de Revelion, dar nimic nu prevestea nenorocirea.

Bărbatul a ajuns de urgență la spital, după ce a acuzat stări de rău și începuse să tușească cu sânge. Potrivit medicilor, bărbatul suferea de bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. De câteva zile, artistul se afla în tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș-Severin. Petrică Mâțu Stoian era imunizat cu ambele doze de vaccin împotriva noului coronavirus. În trecut, bărbatului i-a fost extirpat un rinichi și a fost sub tratament timp de un an.

Câți lei a costat mormântul lui Petrică Mâțu Stoian

Petrică Mâțu Stoian era mai legat sufletește de familia impresarului său, nu de a lui. Sfătuite de Niculina Stoican, surorile artistului iau în calcul să revendice jumătate din bunurile fratelui lor.

Pentru achiziţionarea locului de veci placat cu marmură, cântărețul ar fi plătit nu mai puțin de 20.000 de euro.

Pe firma lui Doru Guşman au fost trecute două mașini care i-au aparţinut lui Petrică Mâțu Stoian, lucru confirmat chiar de către impresar. Pe lângă autoturime, interpretul de muzică populară adunase din reprezentații alte zeci de mii de euro, trecuţi tot pe numele firmei lui Doru Guşman. La fel ca locuința pe care o deţinea la mare.

De asemenea, s-a vehiculat faptul că și apartamentul din cartierul Primăverii ar fi trecut pe numele lui Doru Gușman.

Adauga un comentariu