International

Petro Porosenko: „Ucraina NU RENUNTA la Crimeea”

Publicat: 23 feb. 2015
1

Crimeea va reveni neaparat la Ucraina, a declarat luni presedintele ucrainean Petro Porosenko, intr-o declaratie ocazionata de implinirea unui an de la inceperea actiunilor de destabilizare a peninsulei Crimeea, din sudul Ucrainei, care au culminat cu anexarea, de facto, a acesteia la 18 martie de catre Moscova, relateaza Ukrinform.

Petro Porosenko a declarat ca Ucraina nu va renunta niciodata la drepturile suverane asupra Crimeii.

‘Statul ucrainean va recupera controlul asupra teritoriului temporar ocupat. Nu voi spune astazi ca se va intampla rapid si usor. Dar aceasta se va intampla neaparat, impreuna vom construi o Crimee noua, in care vor fi asigurate drepturile si interesele intregii populatii a peninsulei si ale tuturor locuitorilor ei, indiferent de originea etnica, limba sau sau religie‘, se mentioneaza in text.

Citeste si UE a aprobat un ajutor de un miliard de euro destinat Ucrainei

Ucraina nu va renunta niciodata la drepturile suverane asupra Crimeii si va apara prin toate mijloacele de care dispune drepturile persoanelor care traiesc acolo’, mai subliniaza presedintele Petro Porosenko, amintind ca, in urma cu un an, a avut loc asa-numitul referendum din Crimeea, ‘organizat simultan cu o invazie de amploare a militarilor rusi pe pamantul Crimeii’. Referendumul ‘nu a fost decat o farsa conceputa pentru a acoperi agresiunea pe fata a Rusiei impotriva Ucrainei’, a declarat Porosenko.

‘Va veni timpul cand cei care au comis si vor comite crime impotriva statului ucrainean si impotriva drepturilor omului in Crimeea vor comparea in fata instantelor internationale si a instantelor din Ucraina’, a avertizat presedintele Porosenko.

Citeste si Porosenko i-a amintit lui Joe Biden de armele PROMISE Ucrainei

Kievul nu recunoaste rezultatele acestui act josnic, realizat in pofida dreptului international, a reiterat seful statului ucrainean, referindu-se la asa-numitul referendum desfasurat la 16 martie 2014, la care majoritatea participantilor au votat pentru separarea de Ucraina si alipirea ulterioara la Federatia Rusa.

Pe aceasta cale, Porosenko a trimis un avertisment regimului instalat de Moscova in Crimeea, care a inceput sa ‘nationalizeze’ proprietatea cetatenilor ucraineni, intreprinderi, cladiri oficiale si extrag in mod ilegal hidrocarburi din platoul continental al Ucrainei, in pofida legislatiei internationale.

Adauga un comentariu