Local

Petru Filip a inghitit 110 pastile

Publicat: 04 feb. 1999

•doza luata ar fi adormit un elefant si ar fi calmat poftele unui pluton de soldati
•baiatul va fi expertizat psihiatric

Petru Filip, 17 ani, din strada Diminetii, a fost internat in stare grava la Spitalul de Urgenta, dupa ce a inghitit 110 pastile de Distonocalm si Propranolol, reprezentand continutul a 4 tuburi de medicamente.

Cantitatea ingerata a depasit de 15 ori doza maxima admisa pentru fiecare din cele doua preparate. Cele 60 de tablete de Distonocalm ar fi adormit chiar si un elefant, in timp ce doza de 50 de tablete de Propranolol, ar fi calmat lejer poftele unui pluton de soldati. Baiatul nu si-a motivat tentativa de sinucidere. Dupa toate probabilitatile, Petru Filip s-a saturat de stilul de viata lipsit de perspectiva pe care-l ducea.

„Duminica dupa amiaza, Petru a cazut de cateva ori pe drum cand mergeam cu copii la biserica. Nu a spus ce are, iar de pastile nu a amintit nimic. Am asteptat pana luni la pranz, crezand ca-si va reveni. Nu putea manca nimic, iar daca incerca sa inghita ceva, varsa imediat. Abia luni seara mi-a spus ca a luat pastile si am chemat o ambulanta”, a precizat Ion Filip, tatal lui Petru.

Potrivit aceleiasi surse, sinucigasul avea in ultima vreme un comportament deviant. A incercat in repetate randuri sa se sinucida, fiind scapat de la moarte de catre tatal sau sau de rudele apropiate. Dupa moartea mamei sale, in 1992, baiatul a inceput sa duca un trai parazitar. Datorita numarului foarte mare de absente nemotivate, in luna octombrie 1998, Petru Filip a fost eamatriculat din scoala profesionala de la Grupul Scolar Nicolina. Pe 7 ianuarie, dupa ce a vagabondat o perioada, a fost adus acasa de politisti. „De aproximativ 7 ani isi bate joc de mine. Nu a invatat, nu a vrut sa munceasca, ci doar sa-si piarda vremea aiurea”, a declarat indurerat Ion Filip, tatal lui Petru. Tentativa autolitica acuta i-a determinat pe medicii de la Spitalul de Urgenta sa-l indrume pe sinucigas catre Spitalul „Socola”.loading...

Adauga un comentariu