Local

Petru Movilă: „14 Decembrie 1989, la Iași, a fost prima încercare de revoltă împotriva comunismului“

Publicat: 15 dec. 2019

Deputatul ieșean Petru Movilă a scris pe pagina sa de Facebook că Iașul n ua marcat așa cum ar fi trebuit momentul istoric 14 Decembrie 1989.
„Iasul iar a ratat un moment important, acela de a marca curajul iesenilor si locul Iasului in istoria Romaniei, referitor la Revolutia romana.
Stim cu totii foarte clar ca pe 14 Decembrie 1989, la Iasi, a fost prima incercare de revolta impotriva comunismului. Istorici, marturii directe ale participantilor dar si documente ale securitatii, militiei si procuraturii din acea vreme au confirmat acest lucru.
Ieri, pe 14 decembrie, trebuia ca Iasul sa fie un oras in sarbatoare:
– sedinta festiva a Consiliului Local, cu invitati participanti la evenimente, institutii si alte personalitati iesene, la Teatrul National sau Aula Universitatii
– momente omagiale la Opera sau Teatru,
– alte evenimente in oras,
– in scolile din Iasi ar trebui o saptamana de informare si discutii despre acest eveniment. Nu putem cere copiilor nostri sa fie patrioti, buni români, daca nu ii invatam istoria noastra.
– placa comemorativa din piata din Piata Unirii parca a fost dezvelita in ilegalitate.
Din pacate, nici Primaria Iasi si nici Consiliul Judetean nu sunt capabile de asa ceva. Nici individual, nici impreuna.
Domnule primar Chirica si domnule presedinte Popa, priviti la evenimetele de la Timisoara realizate la 30 de ani de la Revolutia Romana. Un spectacol adevarat in Timisoara, invitati de marca, discursuri adevarate. Insa, nu cred ca veti fi capabili.
Roata de balci de pe Stefan cel Mare va da adevarata dimensiune a valorii de conducatori.
Multumim Timisoara si pentru ca a generat Revolutia romana si pentru ca a salvat si Iasul.
Dar si pentru faptul ca puteti da lectie de onoare si istorie unor neputinciosi si incapabili, cum sunt cei doi enumerati mai sus“, a scris Movilă pe pagina sa de Facebookloading...

Comentarii
  • As vrea sa aflu daca in cei 30 ani a fost gasit un (unul) securist din regimul Ceausescu care ar fi tras intr-un cetatean la revolutie, cati oameni a impuscat, cum se numeste si de unde este! Daca nu, toate sunt baliverne si cei ce publica astfel de articole sunt impostori! De asta s-a ajuns la un astfel de progres!

Adauga un comentariu