Actualitate

Petru Movila, apel catre Viorica Dancila: Responsabilitatea Autostrazii Iasi – Tg. Mures este intru totul a Guvernului

Publicat: 15 aug. 2019

Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Viorica Dancila, deputatul iesean Petru Movila sustine ca responsabilitatea pentru investitii in Autostrada Iasi – Tg. Mures, cel mai important obiectiv de investitii din Regiunea de Nord-Est, este intru totul a Guvernului.
"Scrisoare deschisa catre doamna prim-ministru, Viorica Dancila
Dupa cum bine stiti, conform Constitutiei si Legii 90/2001, Guvernul este autoritatea publica a puterii executive, care functioneaza in baza votului de incredere acordat de Parlament si care are rolul de a asigura functionarea echilibrata si dezvoltarea sistemului national economic si social. Concret, doamna, sta doar in mainile si in atributiile dvs si ale institutiilor de resort sa puneti in aplicare Legea nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investitii Autostrada Iasi – Tg. Mures. Responsabilitatea celui mai important obiectiv de investitii din Regiunea de Nord-Est este intru totul a Guvernului iar faptul ca nici macar astazi, la aproape noua luni de la intrarea in vigoare a acestei legi, nu s-a intamplat nimic concret, arata incapacitatea executivului de a face cel mai normal lucru pentru acesta: sa respecte legile din Romania.

Mugurel Laicu: Iata cateva intrebari reale despre venirea premierului in Iasi

Stimata doamna premier, cu o lege in vigoare, pe care un reprezentant PSD a modificat-o cu dedicatie de la partid, introducand utopia numita parteneriatul public – privat, v-ati ascuns in spatele CSAT, desi este stricta responsabilitate a Guvernului sa construiasca autostrazi. Ulterior, chiar dvs ati recunoscut in fata unei tari intregi faptul ca parteneriatul public – privat este o procedura greoaie si ca nu este o solutie viabila, declaratie care a facut referire, implicit, si la Autostrada Iasi – Tg. Mures. Guvernul nu si-a indeplinit fata de ieseni, de moldoveni, nici cele mai mici promisiuni, chiar si reglementate de legislatia in vigoare. Cel putin o data la sase luni, PSD promite ca: 
– punem primul metru de asfalt la autostrada si la soseaua de centura
– incepem constructia Spitalului Regional de Urgenta 
– Fortus SA se redreseaza si AAAS finalizeaza procedurile pentru darea in plata
– Opera si Filarmonica isi desfasoara activitatea in cladiri noi
– inauguram sectia de chirurgie cardiaca pediatrica
– avem acces la un Centru de arsi complet dotat si functional

Toate sunt proiecte care de ani de zile se afla in acelasi stadiu incipient, desi exista si fondurile si calea legala pentru a deveni realitate. Singurul lucru care s-a demonstrat, fara echivoc, in ultimii ani este incapacitatea si inabilitatea Guvernului de a gestiona proiecte de o asemenea anvergura. In cazul in care nu este asa, stimata doamna premier, sa intelegem ca noi, iesenii, nu prezentam interes pentru dvs si ca spuneti pas de fiecare data cand discutati despre proiectele Iasului?

V-am adresat aceasta scrisoare deschisa in calitate de initiator al Legii privind constructia Autostrazii Unirii, in conditiile in care, nici macar cu legea in mana nu vedem nimic concret, in afara de proceduri anevoioase, amanate de la o luna la alta, care nu au nicio finalitate concreta. De prima data cand ati fost prezenta la Iasi si pana acum, nu s-a schimbat absolut nimic, ceea ce demonstreaza ca fie nu vreti, fie nu puteti. Murim cu legile si dreptatea in mana, doamna prim-ministru, pana ce va dati seama ca si iesenii fac parte din Romania. Si daca tot ati venit la Iasi, va rog sa aduceti aminte conducerii PSD Iasi ca rolul ei este sa apere Iasul si nu sa vanda institutiile bucata cu bucata, in functie de interesele lor, sau sa ne minta in fiecare zi, cu buna stiinta.

Stimata doamna, scopul acestei scrisori deschise este unul simplu: va rog sa informati iesenii care este stadiul investitiilor enumerate mai sus, cate din ele s-au inaugurat la acest moment de cand PSD a intrat la guvernare si care sunt proiectele pe care le aveti in vedere pentru perioada urmatoare, pe termen mediu si lung. Va multumesc pentru atentie si va recomand, ca in vizita dvs la Iasi, sa ii solicitati dl. presedinte Maricel Popa sa va duca intr-una din cele mai frumoase zone din judet, pe DJ 238, Iasi – Tibanesti – Tansa – Dagata. Sau mai aproape, daca nu va permite timpul, pe Drumul Hotilor sau pe Iasi – Breazu – Movileni – Gropnita – Coarnele Caprei. Si eventual, va rog sa-i si lasati pe acolo, sa vina pe jos. Dupa ce veti merge prin craterele de acolo, veti constientiza ca PSD si-a batut joc de ieseni!", se arata in scrisoarea deschisa, publicata pe pagina sa de Facebook de catre deputatul Petru Movila.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit