Actualitate

Petru Movila, deputat PMP Iasi, despre Spitalul Regional de Urgenta: „Sunt doua probleme majore”

Publicat: 13 iul. 2018
1

Deputatul Petru Movila, in calitate de membru al Comisiei pentru Sanatate si Familie, a participat la prezentarea viitorului Spital Regional de Urgenta (SRU). Acesta atrage atentia asupra faptului ca, desi un astfel de eveniment era necesar, inca mai sunt o serie de intrebari importante la care nu s-a oferit un raspuns. "Consider ca dezbaterea nu a adus nimic nou pentru ieseni. Ni s-au prezentat o serie de informatii pe care deja le stiam, doar ca de data aceasta au venit insotite de documentele oficiale. Sunt doua probleme majore la care fie nu se doreste sa ni se prezinte solutiile identificate, fie inca nu se cunosc detaliile: care este schema de finantare si cine va finanta caile de acces si utilitatile. Singurul lucru cert pe care-l cunoastem este ca 50 milioane de euro vor fi fonduri europene. Ne-au anuntat ca diferenta va fi contributia administratiilor locale si a Guvernului. Ce inseamna acest lucru? Cat va fi contributia Consiliului Judetean si cat a Primariei Iasi? Isi permite judetul Iasi sa suporte o astfel de investitie sau se va lungi cativa ani pana vom identifica resursele necesare sa finalizam un asemenea spital? Aceeasi problema se pune si la caile de acces. Cine le va construi  si care sunt costurile exacte?", a declarat deputatul Movila.

Citeste si: Senatorul iesean Vasile Toma, la prezentarea proiectului Spitalului Regional de Urgenta: "Castigatorii sunt iesenii!"

In ciuda acestor sincope, presedintele PMP Iasi sustine ca toti consilierii locali si judeteni ai formatiunii politice vor sustine neconditionat acest proiect. ʺPMP Iasi va face toate demersurile necesare pentru ca spitalul regional de urgenta sa devina realitate. Este o investitie de care atat Iasul cat si intreaga Regiune de Nord-Est are nevoie. La fel cum s-a intamplat si in cazul altor proiecte de anvergura, PMP Iasi va sprijini toate proiectele de investitii, fie ca vorbim despre infrastructura rutiera, despre investitiile in sistemul sanitar si nu numai", a completat deputatul Petru Movila.

Comentarii
  • Voi âștia de la PMP cu ce sprijiniți voi viitorul spital de faceți atita can-can –dați cumva voi banii sau doar așa câ se apropie campania electoralâ și mai prinde base vreun os de ros–

  • Intrucat nu mai sunt la guvernare au nevoie disperata de bani si nu stiu daca vor rontai macar un oscior in viitorul indepartat,ceea ce nu cred.

Adauga un comentariu