Local

Petru Movilă, despre proiectul de buget al judeţului Iaşi: „PMP a făcut o serie de amendamente, stabilite în urma unor consultări în rândul ieşenilor”

Publicat: 16 feb. 2020

Deputatul ieşean PMP, Petru Movilă, a anunţat că mâine va fi supus la vot proiectul de buget al judeţului Iaşi pentru anul 2020. Acesta a detaliat mai multe proiecte importante pentru municipiu.

„Mâine va fi supus la vot proiectul de buget al judeţului Iaşi pentru anul 2020. PMP a făcut o serie de amendamente, stabilite în urma unor consultări în rândul ieşenilor, după cum urmează:

Primul amendament se referă la achiziția unei noi ambulanțe pentru transportul neonatal, din cauza faptului că cea utilizată în prezent de Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” are un grad de uzură ridicat, fiind singura de acest gen din Moldova.

Al doilea amendament vizează construirea de către Consiliul Județean a unei autogări moderne, întrucât principalii beneficiari ai investiției sunt locuitorii din județ. Noua autogară ar putea deveni un nod de transport intermodal, adică o stație pentru autobuze, autocare, tramvaie și taxiuri.

S-a mai solicitat alocarea de fonduri pentru reabilitarea de drumuri județene, un exemplu în acest sens fiind DJ244F Bohotin – Grozești, realizarea unei rute alternative către aeroport și demararea proiectului de amenajare de pasarele pietonale pe traseul Iași – Târgu Frumos al E583, drum pe care și-au pierdut viața aproape două sute de persoane în ultimul deceniu.

Tot pentru siguranța pietonilor și a șoferilor, s-a propus efectuarea unui studiu privind necesitatea montării de indicatoare rutiere şi trasare marcaje rutiere pe drumurile județene, precum și crearea sau reabilitarea stațiilor de transport persoane.

Totodată s-a mai solicitat înființarea unui departament special de monitorizare și îndrumare a instituțiilor medicale finanțate de Consiliul Județean, activarea Departamentului de Relații Internaționale și majorarea alocării financiare pentru investițiile instituțiilor de cultură din subordine.”, a declarat Petru Movilă.

Adauga un comentariu