Local

Petru Movilă, preşedintele PMP, despre situația politică din România: „Oare de ce nu le este ruşine unor liberali?”

Publicat: 13 oct. 2021
Petru Movilă, președintele PMP Iași
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Petru Movilă, a transmis miercuri, 13 octombrie 2021, un mesaj cu privire la situația politică din România. Acesta se întreabă retoric dacă liberalii nu se simt rușinați după ce, în urma alegerilor, au înlăturat PMP-ul și acum, fiind constrânși de contextul actual, „caută voturi pe sub masă” pentru a le susține proiectele.

„Oare de ce nu le este ruşine unor liberali? După alegerile locale, în foarte multe judeţe se puteau constitui confortabil împreună cu PMP, majorităţi în Consiliile locale, în special în oraşe şi municipiile reşedinţa de judeţ. De asemenea, se puteau realiza majorităţi şi în Consilii judeţene. Doar câteva exemple sunt Suceava, Neamţ, Maramureş, Bistriţa, Constantă. Cei care nu au dorit acest lucru au fost liderii liberali de acolo. Şi-au dorit USR, iar acum au din plin.

Faptul că acum nu se înţeleg şi cauta voturi pe sub masă de la PMP pentru a susţine proiectele, este o realitate, dar nu şi soluţia corectă. După cum spun între ei, fiecare se ocupă doar să spargă capul celuilalt, atât în alianţele locale cât şi foarte energic la nivel naţional. Zicală «ai grijă ce îţi doreşti că s-ar putea să ai», se adevereşte din plin. Din păcate, nu se întrevăd soluţii la orizont. Poate combatanţii învăţa câte ceva din aceste «concubinaje» letale pentru romani”, a declarat Petru Movilă.

De asemenea, marți, 12 octombrie 2021, Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Petru Movilă a vorbit despre modul în care ar trebui realizat noul cabinet după căderea Guvernului Cîțu.

„USR trebuie să facă noul cabinet. Al doilea partid din fosta coaliție, are o problemă serioasă: dacă nu reușește, pierde din imagine și din electorat. Principalii parteneri pentru realizarea cabinetului ar trebui să fie PSD și AUR, pentru că împreună au votat căderea Guvernului Cîțu, care au anunțat deja că nu se implică. Scopul lor, din calcule politice, a fost să dărâme Guvernul, să câștige electorat, dar să nu intre la guvernare.
PNL este în așteptare. Singurii capabili să dialogheze cu toți, mai puțin cu AUR, este UDMR-ul.
Și toate acestea pe fundalul creșterii prețurilor și a unei pandemii din ce în ce mai devastoare. Singurul care are încă 10 zile de vacanță este președintele”, a transmis Petru Movilă, preşedintele PMP.

Comments are closed.

Adauga un comentariu