Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iași: Bugetul pentru anul 2021 prevede aceleaşi credite de angajament pentru Autostrada Iaşi – Tg. Mureş care erau şi în anii trecuţi. În realitate, un mare zero barat

Publicat: 28 feb. 2021
Petru Movilă, președintele PMP Iași
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Petru Movilă critică bugetu pentru anul 2021. Președintele PMP Iași consideră că este o mare bătaie de joc faptul că autoritățile centrale omit din nou dorința românilor de a avea autostradă în Moldova. Din aceste considerente, președintele PMP Iași observă că bugetul făcut de Guvernul PNL-USR/PLUS-UDMR este unul dintre cele mai proaste bugete din istorie în ceea ce priveşte Iașul şi investiţiile în judeţ:

În 2020 am fost singurul parlamentar de Iaşi care a avut un amendament aprobat la legea bugetului de stat. 9,4 milioane lei am reuşit să aduc către Autostrada Iaşi – Tg. Mureş pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Neamţ – Ungheni – Iaşi, bani care din păcate s-au pierdut pentru că Ministerul Transportului nu i-a folosit până la sfârşitul anului trecut.

Bugetul pentru anul 2021 prevede aceleaşi credite de angajament pentru Autostrada Iaşi – Tg. Mureş care erau şi în anii trecuţi. În realitate, un mare zero barat. Cât să fie trecută autostrada în buget, pentru ca noi, ieşenii, să nu avem motiv să facem scandal, dar fără nicio şansă de a se concretiza vreodată. În ceea ce priveşte creditele bugetare, sunt la jumătate faţă de banii pe care i-am adus eu anul trecut, 4,8 milioane lei pentru documentaţiile tehnice aferente tronsonului Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş.

Un buget pentru Iaşi mai prost ca acesta nu am văzut de ani de zile. Unde sunt banii promişi şi unde sunt demersurile necesare pentru că autostrada să devină realitate? Unde sunt marile realizări în condiţiile în care astăzi avem unitate politică de la centru în judeţ?!

În afară de postări pe Facebook şi demersuri inutile anunţate cu maximă importanţă, nu s-a văzut nimic pentru Iaşi. Mici firimituri aruncate cu mare fast.

Din păcate, concluzia este simplă. Nu mai avem niciun om politic care să se zbată pentru Iaşi. Ce se vede este multă gargară politică, făcută din birou, la căldurică şi doar pentru a mima interesul pentru ieşeni. se arată în postarea publicată de președintele PMP Iași, Petru Movilă.

Comentarii
Adauga un comentariu