Local

Petru Movilă, președintele PMP Iași, mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali: „Fac apel să se reia demersurile privind reglementarea sistemului de salarizare”

Publicat: 12 mai 2022
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Petru Movilă, președintele Partidului Mișcarea Populară Iași, a transmis astăzi, 12 mai 2022, un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. De asemenea, liderul PMP Iași face  apel la parlamentari să se reia demersurile privind reglementarea sistemului de salarizare, propunere legislativă pe care a inițiat-o.

„Una dintre cele mai importante propuneri legislative pe care le-am iniţiat în ultimul mandat a fost cea privind reglementarea sistemului de salarizare al asistenţilor medicali din cabinetele medicilor de familie.
Astăzi, de Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali, readuc în atenţie această problemă care nu şi-a găsit rezolvare nici până la acest moment.
Din păcate, în martie 2021, actualul Parlament a votat împotriva acestei iniţiative. Din punctul meu de vedere, a fost un vot în lipsa de informaţii şi lipsa de interes faţă de nişte oameni plătiţi de cele mai multe ori cu minimul pe economie. Să nu uităm că, o parte dintre ei, au dus şi greul pandemiei de coronavirus.
Propunerea legislativă este de actualitate. Astăzi poate mai mult ca oricând, în condiţiile în care vedem cum inflaţia mănâncă din ce în ce mai mult din veniturile românilor.
Nu doar că fac un apel public la parlamentarii actuali să reia demersurile pentru reglementarea organizării şi funcţionării cabinetelor medicale, în sensul corectării prevederilor legislative cu privire la angajarea şi salarizarea personalului angajat în cabinetele de medicină de familie, dar ofer toată documentaţia şi consultanţa necesară pentru depunerea legii. Pentru cei care doresc doar inspiraţie, ataşez linkul demersului legislativ de la Camera Deputaţilor.
La mulţi ani, tuturor asistenţilor medicali din România!”, a transmis Petru Movilă, președintele PMP Iași.
Comments are closed.

Adauga un comentariu