Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iași: PNRR trebuie făcut public

Publicat: 25 iul. 2021
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Petru Movilă, președintele PMP Iași a scris, într-o postare publicată pe o reţea de socializare despre PNRR. Acesta consideră că este absolut corect și moral față de români ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilientă să fie unul transparent şi făcut public:

PNRR, Planul național de redresare şi reziliența, trebuie făcut public. Este absolut corect şi moral fața de români, pentru ca aceștia trebuie să cunoască ce a propus Guvernul Românie la finanțare prin acest proiect.Este obligație legală ca Guvernul să pună în dezbatere publică această temă, cu o valoare de aproximativ 30 miliarde euro.
De asemenea trebuie făcute public, dacă există, solicitări sau condiţionări ale Comisiei Europene pentru România, referitor la aprobarea PNRR.
Trebuie precizări publice referitoare la data la care se va redepune PNRR la Bruxelles și forma finală a acestuia.
La acest moment nu exista nimic public, transparent, asumat de Guvern referitor la cele două soliciari.
Nu se cunosc condițiile în care un proiect piate fi depus și inclus pe lista PNRR.
Pentru Iași și Moldova, trebuie să știm, vom avea incluse Autostrada Unirii, A 7, Siret-Bacău-Focșani,Ruse? Vom avea Institutul de boli cardio-vasculare, şosele de centură și alte proiecte?
USR-PLUS, s-a privatizat cu această temă, liberalii sunt pe lângă, precum galeria din sport.
PNRR, trebuie asumat de Guvern ca un program de cursă lungă, făcut public.Trebuie să fie un program pentru România, pentru români şi nu pentru găşti sau negocieri din interiorul partidelor sau dintre acestea. a menţionat Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Comments are closed.

Adauga un comentariu