Local

Petru Movilă, președintele PMP Iași: Primii bani din PNRR au început să ajungă deja în unele state ale UE. La noi, Guvernul este în concediu

Publicat: 05 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă președintele PMP Iași Primii bani din PNRR au început să ajungă deja în unele state ale UE. La noi Guvernul este în concediu
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Petru Movilă, președintele Partidului Mișcarea Populară Iași susține că primii bani din PNRR au început să ajungă deja în unele state ale UE. La noi, Guvernul este în concediu, urmând a vedea, pe undeva prin septembrie, dacă avem PNRR sau nu.

„USR şi-a făcut campanie în ultimii ani scoţând la înaintare diplomele, studiile, experienţa vastă pe care o posedă membrii săi, puşi în antiteză cu cei mulţi şi nepricepuţi din celelalte partide. Unde au fost aceşti experţi când a fost făcut PNRR? Unde sunt şi astăzi, când suntem în coada ţărilor care vor primi aprobare.
În ciuda ambalajului mediatic se vede foarte clar că România a înregistrat un eşec ruşinos, iar costul eşecului va fi plătit de romani. În loc să profităm de fiecare şansă pe care o avem să ne dezvoltăm, mai tare ne afundăm. La fel şi cu autostrăzile. S-a lăudat USR că am solicitat cei mai mulţi bani din UE pentru autostrăzi.

Din păcate, tot în spatele acestei reclame de PR se ascunde un adevăr dureros: am cerut cei mai mulţi bani pentru că suntem ultimii la capitolul infrastructura rutieră. În timp ce noi cerem bani de gropi şi de făcut toalete la şcoli, ceilalţi discuta despre digitalizare, smart city, despre energie verde, etc.

După criticile foarte dure din partea Comisiei Europene, Guvernul ar fi trebuit să reacţioneze imediat şi să comunice că a înţeles, că va corecta/remedia/transparentiza în cel mai scurt timp posibil tot ce li s-a arătat cu pixul roşu. Nu s-a întâmplat aşa, iar noi trebuie să fim conştienţi că acest plan naţional nu se va modifica miraculos. Comisia Europeană nu ne va îndrepta erorile. Prin prisma reacţiei ulterioare a Guvernului, cred că percepţia romanilor este corectă: PNRR este un eşec al celor implicaţi, de la ministrul Ghinea în jos. Toţi cei care de-a lungul anilor au spus că deţin monopol pe adevăr. Avem nevoie de acţiuni concrete, cu rezultate pozitive. Şi de mai puţini indivizi cu gura mare”, a conchis Petru Movilă, președinte PMP Iași.

Comments are closed.

Adauga un comentariu