Stiinta

Peugeot EX1 pe circuitul de la Nurgburgring

Publicat: 04 mai 2011

Conceptul electric Peugeot EX1 a doborat deja o serie de recorduri, insa acum a mai adaugat unul pe lunga lista: recent a reusit sa spulbere vechiul record de tur, pentru masini electrice, pe circuitul Nurgburgring Nordschleife, anunta Inhabitat.com.

Peugeot a facut publice azi si primele fotografii ale conceptului EX1, in timp ce parcurgea circuitul de la Nurburgring, stabilind un record de tur de aproape 9 minute.

Precedentul timp record la masinile electrice era cu 50 de secunde mai mic fata de EX1, ceea ce reprezinta o imbunatatire impresionanta.

EX1 este un automobil in totalitate electric si este propulsat de doua motoare care asigura un total de 340 cai putere. Are tractiune integrala, ceea ce-i asigura o aderenta foarte buna pe pista.

EX1 Concept a ridicat stacheta in privinta designului si a masinilor electrice performante. Este foarte probabil ca in viitorul apropiat sa le si vedem in cursele auto, mai ales in recent propusa cursa de Formula 1 electrica.

Peugeot nu a anuntat ca ar avea planuri pentru producerea in serie a lui EX1, insa conceptul ofera sperante ca masinile electrice vor fi mai mult decat citadinele cu care suntem obisnuiti acum. EX1 a fost creat pentru a sarbatori cu stil cei 200 de ani impliniti de Peugeot.loading...

Adauga un comentariu