Magazin

Peugeot: Nu am pacalit niciodata consumatorii in privinta masinilor diesel

Publicat: 26 oct. 2015
1

PSA Peugeot Citroen, al doilea producator auto din Europa, a declarat ca nu a pacalit niciodata consumatorii in privinta masinilor diesel, facand referire la scandalul in care este implicat grupul german Volkswagen.

In acest context, Peugeot  a anuntat ca va lua masuri pentru ca nivelul emisiilor sa fie mai redus si ca in curand vor publica date privind consumul real al vehiculelor sale.

Totodata, producatorul francez a subliniat faptul ca motoarele diesel nu au fost echipate niciodata cu soft-ul care permite manipularea testelor de poluare.

Peugeot se bazeaza pe vehiculele cu motoare diesel, in special in Europa. Acest tip de motor a reprezentat aproximativ 60% din vanzarile sale europene in primul semestru din acest an si 42% pe plan global.

In trimestrul trei din acest an, livrarile producatorului auto au inregistrat scaderi cu 17% in China si sud-estul Asiei, cu 23% in America Latina si au crescut cu 6,1% in Europa.

Pentru a ajuta la redresarea companiei, in 2014 grupul chinez Dongfeng a achizitionat o participatie de 14% in Peugeot.

Grupul german Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Adauga un comentariu