Eveniment

Pianista Mihaela Ursuleasa a murit la Viena

Publicat: 03 aug. 2012

Pianista romana apreciata pe toate marile scene ale lumii, Mihaela Ursuleasa, a decedat miercuri, 1 august, la varsta de 34 de ani, din cauze inca necunoscute.

Dirijorul Paavo Javri a anuntat moartea artistei, in aceasta seara, pe contul lui din reteaua de socializare Facebook. Solista a fost gasita moarta intr-o camera de hotel din Viena, cu o hemoragie, au declarat surse din lumea muzicala pentru Realitatea TV.

Mihaela Ursuleasa s-a nascut in 1978, la Brasov, si a fost de mica o pianista extraordinara, fiind considerata un "copil minune". Fiica de muzicieni (tatal era pianist si canta impreuna cu mama ei la un hotel din Brasov), Ursuleasa a inceput studiul pianului de la varsta de 5 ani.

A studiat la Conservatorul din Viena, unde s-a si stabilit ulterior. A castigat mai multe premii internationale si a cantat pe marile scene ale lumii, impreuna cu mari muzicieni ca Angela Gheorghiu, Lars Voght sau Vadim Repin. In 2010, albumul ei de debut "Piano & Forte" a primit premiul ECHO Klassik la categoria "Inregistrarea solo a anului".loading...

Adauga un comentariu