Eveniment-Social

Pianul Filarmonicii „Moldova” a scapat de taxe vamale

Publicat: 17 feb. 1999

In urma interventiei prefectului Florin Vitan la Ministerul de Finante, pianul achizitionat de Filarmonica „Moldova” va fi scutit de taxele vamale. Intrucit pianul a fost cumparat din banii publici, pentru scutirea taxelor vamale prefectul va inainta, in acest sens, un proiect de hotarire de Guvern. Ministrul Culturii, Ion Caramitru, a promis, de asemenea, ca va sustine in sedinta Guvernului aceasta cerere a iesenilor.

In opinia consilierului sef al Inspectoratului de Cultura, Florin Cantic, pianul, marca Steinway & Soons, „este cel mai bun pian de concert existent in Romania”. La ora actuala, doar doua institutii din tara mai astfel de piane, respectiv Ateneul Roman si Radiodifuziunea Romana. Spre deosebire de cel destinat Filarmonicii”Moldova”, celelate doua provin din donatii. Instrumentul iesean a fost achizitionat la pretul de 800 milioane lei, iar taxele vamale sint cifrate la 350 milioane lei. In prezent, pianul se afla sigilat intr-un container climatizat.

Evenimentul care va marca inaugurarea pianului va avea loc in cursul lunii martie, cu un concert de exceptie al maestrului Valentin Gheorghiu.loading...

Adauga un comentariu