News Flash:

Piata asigurarilor din Romania este una stabila, caracterizata de imbunatatirea indicatorilor de prudentialitate si de lichiditate

20 Octombrie 2017
250 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6569 RON (0.0000)
USD: 4.0889 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Vicepresedinte ASF Cornel Coca Constantinescu
Piata asigurarilor din Romania este una stabila, caracterizata de imbunatatirea indicatorilor de prudentialitate si de lichiditate, rezulta din analiza efectuata de Autoritatea de Supraveghere Financiara, in urma raportarilor trimise de societatile de asigurare. Conform datelor raportate, pentru prima data toti asiguratorii indeplineau, la data de 30 iunie 2017, cerintele minime de capital (MCR) si cerintele de capital de solvabilitate (SCR), conform Regimului Solvency II. Valoarea fondurilor proprii eligibile, la finalul primului semestru al anului 2017, pentru a acoperi cerinta minima de capital MCR s-a ridicat, la nivelul intregului sistem, la 4,69 miliarde lei, in timp ce valoarea fondurilor proprii eligibile pentru a acoperi SCR, la nivelul intregului sistem, a fost de 4,96 miliarde lei. 
Vezi si: Cosmarul oricarui DATORNIC! A luat un imprumut in LEI crezand ca totul va fi bine, dar a incremenit! BANCA tocmai i-a trimis un MESAJ!
In ceea ce priveste lichiditatea societatilor de asigurare, analiza ASF releva faptul ca, in primul semestru al anului, coeficientul de lichiditate calculat pentru categoria asigurarilor generale este in valoare de 2,63. In acelasi timp, coeficientul de lichiditate calculat pentru categoria asigurarilor de viata este in valoare de 5,03. Cei doi indicatori sunt supraunitari, ceea ce indica un nivel foarte bun al lichiditatii la nivelul pietei asigurarilor.
 „Piata asigurarilor din Romania a depasit momentul dezechilibrelor si este astazi una stabila, profitabila si pe un trend de crestere consolidat. Ne indreptam spre o maturizare a pietei, potentialul de dezvoltare fiind unul considerabil. In acest fel se creeaza premisele ca serviciile oferite consumatorilor sa fie la un standard ridicat”, a declarat Vicepresedintele ASF, domnul Cornel Coca Constantinescu. Potrivit datelor transmise de asiguratori, la 30 iunie 2017, din analiza de supraveghere off-site s-a constatat ca ponderea cea mai mare in structura plasamentelor realizate de societatile de asigurare era detinuta de titlurile de stat cu 70% din totalul plasamentelor, ceea ce denota o politica de investitie prudenta pentru investirea primelor incasate de la asigurati.  Printre instrumentele preferate de asiguratori, s-au aflat si titlurile in organisme de plasament colectiv in valori mobiliare (OPCVM), valoarea acestora reprezentand aproximativ 10% din valoarea plasamentelor realizate la nivelul intregii piete de asigurari.  Disponibilitatile banesti constituite in depozite in lei si valuta la institutiile de credit au fost in valoare de 834 milioane lei, reprezentand 7% din totalul plasamentelor, in timp ce cuantumul investitiilor in actiuni, instrumente financiare cu un grad de risc mai ridicat, a fost de doar 1%. Piata asigurarilor a atins, in primul semestru al anului 2017, un total al primelor brute subscrise (PBS) de 5,04 miliarde de lei, in crestere cu 8% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Totodata, rezultatul net al activitatii, din primul semestru al anului 2017, a fost unul pozitiv, ridicandu-se la 260,3 milioane lei, in crestere cu 115% fata de perioada similara a anului trecut.
Despre ASF
ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.
Mai multe informatii puteti gasi pe www.asfromania.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piata asigurarilor romania autoritatea supraveghere financiara
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1824 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041281 (s)