Local

Piata auto ieseana! Cei mai buni si cei mai slabi dealeri auto

Publicat: 05 aug. 2014
1

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania a facut publice datele despre vanzarile de autovehicule din primele sase luni ale anului 2014. La nivelul judetului Iasi au fost raportate catre APIA vanzari de 1.146 automobile, fiind luate in calcul doar masinile noi vandute de dealerii auto locali (mai sunt si dealeri care vand masini rulate si le calculeaza apoi ca fiind autoturisme noi vandute).

Datele pentru judetul Iasi nu ofera mari surprize in sensul ca grupul de firme Tester isi reconfirma pozitia de lider autoritar in clasamentul celor mai multe masini vandute. De altfel, cu o cota de piata de 59% din total vanzari auto in primele 6 luni din anul 2014, grupul de firme Tester a vandut mai multe masini noi decat toti ceilalti dealeri auto din judetul Iasi.

Astfel, din ianuarie si pana in iunie, Tester, care inglobeaza marcile Mercedes, Hyundai, Volvo, Nissan, Mitsubishi, Land Rover, Opel, Jaguar, a vandut 672 masini noi. La mare distanta, in acest top, se claseaza grupul de firme Mega Auto, care are marcile Toyota, Ford si Lexus, cu o cota din vanzari de 14,6%, adica 168 autoturisme vandute in primele sase luni ale anului.

Pe locul 3 in clasamentul dealerilor locali se afla Sandra Automobile (care comercializeaza marcile Volkswagen si Audi), cu o cota de 7.76% din vanzari, insemnand 89 de masini vandute.

La polul opus, cei mai slabi dealeri auto din Iasi sunt BRAS (care are marca Renault) si care a vandut doar 59 de bucati in 6 luni (o cota de 5,14%), Servunion (Peugeot si Citroen), cu 30 de masini vandute (2,61% din total vanzari in Iasi), Seat, cu 17 autovehicule comercializate (1,48% din total) si Trado Motors, cu doar 6 autoturisme vandute (0,52% din total vanzari).

Toate aceste date sunt cuprinse intr-un raport dat publicitatii de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania.

Adauga un comentariu