Magazin

Piata de Craciun din Praga – FOTO

Publicat: 10 nov. 2011

Capitale imperiale
Budapesta – Bratislava – Praga – Viena

Colinde, beteala, cozonac. Felicitari, artificii, luminite. Iar lista cu micile minunatii care tes atmosfera magica din jurul Craciunului poate continua. Descopera-le anul acesta intr-un decor de basm: in inima Pragai, orasul minunilor. Aici, Craciunul este asteptat in fiecare an inca de la inceputul lunii decembrie in fascinantele piete de Craciun. Cea mai mare si mai frumoasa dintre ele este piata aflata in inima Orasului Vechi. Acolo, un brad urias este adus an de an din muntii Sumava, iar la lasarea serii, o perdea de lumina il imbraca, spre deliciul trecatorilor.

Ce loc sa fie mai potrivit decât Piata Veche a Pragai ca sa simtiti spiritul Craciunului, alaturi de familie? Orasul rasuna de muzica de sarbatoare. Biserici sau foste manastiri sunt transformate in sali pentru concerte de colinde, de orga sau simfonice. Cei mici vor fi incântati sa se infrupte din gustoasele truhlik (produse de patiserie), iar doamnele si domnii se vor delecta cu un pahar de vin fiert sau lichior cald de miere, in timp ce fierarul le faureste un suvenir unic, sa le aminteasca mereu de acel Craciun. Bineinteles, celelalte suveniruri traditionale din lemn, lumânarile decorative, ornamentele pentru Craciun va vor face alegerea mult mai grea când veti dori sa cumparati cadouri pentru prietenii de-acasa.

Veniti cu noi anul acesta in piata de Craciun din Praga si veti trai magia sarbatorilor intr-un oras de vis!

Târgul de Craciun din Praga
 
Praga este unul dintre orasele europene preferate pentru vacanta de Craciun, gratie evenimentelor care au loc aici. Pietele de Craciun se deschid in ultimele zile din noiembrie si functioneaza pâna in prima zi a noului an. Pe lânga standurile cu suveniruri, unde se gasesc traditionalele papusi cehe, foarte multe sunt ocupate cu mâncare si cu bautura. Gurmanzii au parte si de produse de patiserie traditionale: trdlo – castane prajite sau svarak vin fiert. Si cum cehilor le plac sarbatorile, isi aduc un brad din muntii Cehiei, pe care il pun chiar in centrul orasului si il impodobesc cu peste 2.000 de beculete. Turistii care merg sa viziteze Târgul de Craciun din Praga au parte de zeci de spectacole si concerte. Foarte multe sunt simfonice sau de colinde si se tin in biserici. Nu degeaba capitala Cehiei este numita „Orasul celor 100 de clopotnite”. Intrarea la un asemenea concert de colinde intr-o biserica poate sa coste in jur de 20 de euro de persoana. Cei care au fost deja spun ca distractia merita toti banii.

Si pentru ca e Craciun, din peisaj nu lipsesc scenele biblice cu oi sau capre de paie, asezate chiar lânga bisericutele din oras. Aici, copiii se pot juca cu animalutele si pot trai din plin atmosfera de sarbatoare.

Târgului de Craciun din Praga i se spune „Winter Wonderland”, insa numele lui in limba ceha este „Vanochi trh”. Este unul dintre cele mai lungi târguri din intreaga Europa, pentru ca se inchide dupa Anul Nou, dar si unul cu cea mai multa istorie. Toata activitatea se desfasoara in centrul istoric al orasului, mai exact in Piata Orasului Vechi si in Piata Wenceslas. In Praga mai exista, insa, si târguri de Craciun mai mici, in Namesti Republiky si in Havelske Trizste.
 
Programul excursiei                                                                     
 
Ziua 1, marti:  Bucuresti – Budapesta 

Plecare din Bucuresti la ora 05.00, din Piata Victoriei, pe traseul: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sibiu – Sebes – Deva – Arad – Timisoara – Budapesta. Sosire in cursul serii la Budapesta, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 4**** Budapesta.
 
Ziua 2, miercuri: Budapesta – Praga (530 km)

Mic dejun. Excursia continua spre Praga pe ruta Bratislava – Brno – Praga. In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), centrul istoric, faleza Dunarii. Sosire in cursul serii la Praga. Cazare Hotel Duo 4**** (clasificare locala) Praga sau similar. Detalii pe www.hotelduo.cz  
 
Ziua 3, joi: Praga – Orasul de Aur & Magia Pietelor De Craciun

Mic dejun. Tur de oras Praga: Muzeul National, Opera, Teatrul National. Apoi vom continua cu vechiul oras: Hradcany, Castelul din Praga cu faimoasa catedrala Sf. Vit – simbolul spiritualitatii cehe, Podul Carol, „Golden Lanea” – strada de aur, zona boema a orasului de aur. Continuam turul pietonal in centrul istoric: Orasul Vechi, Piata Primariei, Ceasul astronomic. Vizitarea Pietei de Craciun cu insotitorul de grup. Aceste piete sunt ingredientele de baza pentru crearea atmosferei magice a sarbatorilor de iarna. Principalele piete de Craciun sunt organizate in Piata Primariei si in Piata Wenceslas si sunt deschise toata luna decembrie. Profitati de aceasta ocazie pentru a procura minunate cadouri de Craciun pe care sa le oferiti apoi celor dragi. Seara, optional, cina cu program folcloric si muzica traditionala.
Tarif: 35 euro/persoana, minim 25 de platitori. Cazare Hotel Duo 4**** (clasificare locala) Praga sau similar. 

Ziua 4, vineri: Praga – excursie La Karlovy Vary & Piata de Craciun Praga

Mic dejun. Optional, excursie la Karlovy Vary – cea mai renumita statiune balneoclimaterica din Europa si perla statiunilor din Cehia. (Tarif: 35 euro/persoana, minim 25 platitori. Include: transport autocar dus – intors, insotitor de grup). Seara, continuam vizitarea pietelor de Craciun din Praga. Tur pietonal cu insotitorul de grup. Cazare Hotel Duo 4**** (clasificare locala) Praga sau similar.
 
Ziua 5, sâmbata: Praga – Viena – Budapesta

Mic dejun. Excursia continua spre Viena.

Tur de oras Viena panoramic si pietonal: celebrul Ring Vienez: Opera de Stat, MAK, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, fosta resedinta de iarna a Imperiului Habsburgic, Palatul Imperial Hofburg, Parlamentul, primaria si Burgtheater. Apoi scurta plimbare pe jos in centrul istoric: Palatul Hofburg – fosta resedinta a imparatului Franz Josef si a imparatesei Sisi, Catedrala Sf. Stefan, Piata de Craciun din fata primariei. Excursia continua spre Budapesta. Seara, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulash, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers., apa minerala si racoritoare.

Tur Budapesta by night cu ghidaj in limba romana de pe vasul de croaziera. Tarif: 30 euro/persoana, minim 25 platitori, transfer inclus. Cazare Hotel 4**** Budapesta.
 
Ziua 6, duminica: Budapesta – Bucuresti 

Mic dejun. Tur de oras panoramic Budapesta: Catedrala Sfântul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal si Palatul Parlamentului. Plecare spre tara. Sosire seara târziu, in functie de formalitatile vamale.
 
 Oferta speciala: 199 euro/loc in camera dubla
 Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 40 de persoane.
 Reduceri copii 2-11,99 ani: – 40 euro/copil/perioada
 Supliment camera single: + 65 euro/persoana/perioada 

Date de plecare: 29 noiembrie, 6 decembrie

Servicii incluse:
• 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 4**** Budapesta;
• 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Duo 4**** Praga (clasificare locala);
• Tur de oras Bratislava;
• Tur de oras Praga;
• Vizitarea Pietei de Craciun de la Praga;
• Tur de oras Viena ;
• Tur panoramic Budapesta;
• Transport cu autocar propriu clasificat 4****;
• Ghid roman insotitor din partea agentiei.

Transfer gratuit din provincie pe urmatoarele rute de transfer:
• Ruta 1. Constanta – Medgidia – Cernavoda – Slobozia – Bucuresti;
• Ruta 2. Iasi – Roman – Bacau – Onesti – Brasov;
• Ruta 3. Pitesti – Bucuresti.   

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala;
• intrarile la obiectivele turistice din program;
• excursiile optionale.

Adauga un comentariu