Local

Piata Natiunii – un moft prea scump

Publicat: 16 iun. 1999

•Zilele trecute consilierii municipali au votat suplimentarea cu 200 de milioane pentru finalizarea „Statuii Natiunii”. In aprilie au fost alocate 250 de milioane pentru acesta „investitie aberanta” dupa cum ii spune Dan Cirlan. Se pare ca aceasta suma a fost luata din banii destinati gospodariei orasului. Am cerut parerea citorva persoane despre aceasta hotarire luata de consilieri in cadrul unei sedinte extraordinare.

Rodica Popa, 35 de ani, administrator: „In loc sa se cheltuiasca atitia bani pentru acesta constructie, mai bine ar fi alocat niste bani pentru cei necajiti. Nu cred ca este cel mai bun moment pentru construirea unei statui.”
Iulian Marcota, 30 de ani, sofer: „As fi fost de acord cu o astfel de investitie daca am fi trait mai bine. Nu spun ca este un lucru rau pentru aspectul orasului „Piata Natiunii”, dar traim niste vremuri cumplite si nu de statui avem noi nevoie acum…”
Constanta Barbu, 50 de ani, somera: „Primaria aloca bani pentru toate timpeniile in loc sa-i ajute pe copiii orfani, de exemplu. Traim de azi pe miine, sint copii care efectiv nu au ce minca, iar ei cheltuie sute de milioane pentru o statuie de care nu are nevoie nimeni. Sint niste banditi pe care nu-i intereseza de noi absolut deloc.”
Maria Balan, 55 de ani, pensionara: „Dupa parerea mea este un lucru bun o astfel de constructie. Nu cred ca daca nu s-ar aloca bani pentru statuie am trai mai bine. Nu avem decit de cistigat daca Iasul o sa aiba Piata Natiunii”.
Teodor Chiscareanu, 70 de ani, pensionar: „Nu trebuia sa se faca statuia. Lumea e saraca…Ei fac statui in loc sa faca blocuri.”
Iulian Patarusanu, 19 ani, elev: „Oricum nu ar fi facut cine stie ce cu banii acestia. Este stiut ca banii se pierd aiurea. Dupa parerea mea cred ca acest monument este un lucru bun”.
A consemnat Oana BUGEAGloading...

Adauga un comentariu