Arheologie

Piatra Jadaculla – unul dintre cele mai mari mistere arheologice de pe Terra

Publicat: 30 aug. 2013
3
Considerata drept unul dintre cele mai mari mistere arheologice de pe Terra, piatra Jadaculla, este una dintre cele mai mari petroglife din America de Nord.
Simbolurile necunoscute ce acopera acest petroglif nu au fost descifrate nici pana astazi in ciuda incercarilor oamenilor de stiinta.
Detaliile de formare a petroglifei sunt necunoscute pentru oamenii de stiinta. Piatra Judaculla nu este o piatra obisnuita, pentru ca prezinta niste marcaje si simboluri misterioase ce pot fi mai vechi de 10.000 de ani.
Numarul si densitatea de gravuri sugereaza ca ele au fost sculptate pe parcursul mai multor etape. Nu sunt alte roci din zona care au marcaje similare, desi exista o multime de pietre in apropiere. Unele dintre desene par a reprezenta animale, in timp ce altele par a fi figuri umane, sori si figuri geometrice, scrie lovendal.ro.
Legenda indienilor Cherokee cu privire la piatra Jadaculla este una foarte interesanta. Se pare ca, la un moment, in vechime, a existat un urias cu ochii oblici, care se numea Tsulkalu (care, in limba indienilor cherokee chiar asta inseamna: “ochi oblici”). Tsulkalu a fost un mare vanator ce a trait in muntii din apropiere. Cand a ajuns in zona unde se afla piatra, el ar fi zgariat-o cu mainile sale cu cele 7 degete… Dumnezeule! Cine a fost acest Tsulkalu, un urias cu ochi oblici si 7 degete la maini!?
Piatra Jadaculla ramane in continuare un mister ce probabil nu va fi deslusit niciodata.
Adauga un comentariu