Sanatate

Picioare umflate după cezariană. Sfaturi pentru a combate umflăturile postpartum

Publicat: 23 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Picioare umflate după cezariană. Sfaturi pentru a combate umflăturile postpartum
Umflarea postapartum are loc în momentul în care greutatea apei din sarcină se acumulează în organism și nu dispare după naștere.

Te confrunți cu picioare umflate după cezariană? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să scapi de umflăturile postpartum și să te bucuri de timpul petrecut cu bebelușul tău.

Umflarea postpartum are loc în momentul în care greutatea apei din sarcină se acumulează în organism și nu dispare după naștere. Aceasta se manifestă, de regulă, la nivelul picioarelor, gleznelor și feței, indiferent dacă nașterea a fost prin cezariană sau vaginală.

Mulțumită remediilor și exerciilor pe care le poți pune în practică la domiciliu, umflarea și simptomele asociate acesteia pot dispărea, pentru ca tu să te bucuri, mai mult, de timpul petrecut alături de copilul tău.

o femeie cu picioare umflate
Umflarea postapartum are loc în momentul în care greutatea apei din sarcină se acumulează în organism și nu dispare după naștere.

Sfaturi pentru a scăpa de senzația de picioare umflate după cezariană

După nașterea prin cezariană, corpul unei femei are nevoie de timp pentru a se recupera. De aceea, ea trebuie să consume alimente adecvate și să se odihnească, pentru ca umflarea postpartum să nu devină o adevărată problemă.

Dacă umflăturile apar brusc, există durere, înroșire, iritații, iar femeia se confruntă cu vărsături, vedere încețoșată, sensibilitate la lumină, dureri în piept sau probleme de respirație, este necesară vizita la medic.

Dacă umflăturile se mențin și nu se agravează, ține cont de sfaturile următoare.

Hidratează-te

Bea cât mai multă apă, pentru a te menține hidratată. În acest fel, ajuți rinichii să se curețe, fapt ce contribuie la accelerarea recuperării după sarcină și la menținerea unui organism sănătos.

o femeie care bea un pahar cu apă
Bea cât mai multă apă, pentru a te menține hidratată.

Ridică picioarele deasupra nivelului inimii

Ține cont de acest sfat pentru a diminua umflarea picioarelor și pentru a îmbunătăți circulația. Ridicând picioarele deasupra nivelului inimii, apa curge în tot corpul, iar picioarele se dezumflă temporar. Mai mult decât atât, este evitată scurtarea fluxului sanguin la picioare, fenomen care apare atunci când stai picior peste picior sau în alte poziții restrictive.

Picioare umflate după cezariană? Poartă ciorapi de compresie și haine lejere

După naștere, unii medici recomandă femeilor să poarte ciorapi de compresie. Aceștia contribuie la creșterea fluxului sanguin, prin comprimarea vaselor de sânge de la picioare, încurajând circulația unei cantități mai mari de sânge, într-un timp mai scurt.

Mai mult, este recomandat să porți haine lejere, deoarece îmbrăcămintea strâmtă poate tăia circulația sângelui în diferite părți ale corpului.

Fă exerciții fizice

Alege să faci plimbări scurte în parc, yoga, înot sau pilates, pentru a scăpa de umflarea picioarelor. Evită mișcările care îți provoacă durere și nu te suprasolicita.

o femeie care face pilates
Alege să faci plimbări scurte în parc, yoga, înot sau pilates.

Stai departe de sare

Atunci când consumi multă sare, corpul tău va reține mai multă apă. Astfel că, stai departe de sarea de masă și de alimentele procesate, cum sunt: alimentele preambalate, prăjiturile, chipsurile și băuturile răcoritoare.

Bea mai puțină cafea

Dacă obișnuiești să bei cafea, organismul tinde să nu se mai hidrateze corespunzător. Evită să consumi băuturi cu cofeină și, schimb, bea ceaiuri din plante sau apă.

Te confrunți cu picioare umflate după cezariană? Consumă alimente bogate în potasiu

Dacă mănânci mai multe alimente care conțin potasiu, cantitatea de sodiu din organism este redusă. În acest fel, scapi de umflarea postpartum. Bogate în potasiu sunt: caisele, bananele, spanacul, avocado, lintea, iaurtul, untul de arahide, fasolele.

alimente bogate în potasiu
Bogate în potasiu sunt: caisele, bananele, spanacul, avocado, lintea, iaurtul, untul de arahide, fasolele.
Adauga un comentariu