Culinar

Piept de pui cu smântână și ciuperci. Rețetă simplă și savuroasă, ideală pentru masa de prânz

Publicat: 04 oct. 2022
Piept de pui cu smântână și ciuperci. Rețetă simplă și savuroasă ideală pentru masa de prânz
Pieptul de pui cu smântână și ciuperci se prepară ușor și nu ai nevoie decât de 30 de minute pentru a obține un fel de mâncare delicios.

Dacă nu știi ce să gătești pentru masa de prânz, îți recomandăm să arunci un ochi peste rețeta de piept de pui cu smântână și ciuperci, pe care ți-am pregătit-o în articolul de astăzi. Iată cum să o pregătești, pentru a-ți uimi familia cu cel mai bun preparat pe bază de piept de pui.

Pieptul de pui cu smântână și ciuperci se prepară ușor și nu ai nevoie decât de 30 de minute pentru a obține un fel de mâncare delicios. Mai mult, pentru această rețetă este necesar să murdărești doar o singură tigaie, ceea ce înseamnă că ai mai puține vase de spălat.

Un sfat foarte important în pregătirea acestui preparat este să folosești vin alb, chiar dacă ai copii mici. Alcoolul se evaporă cât ai clipi, iar în urmă nu va mai rămâne decât aroma.

Spor la gătit!

piept de pui cu smântână și ciuperci
Un sfat foarte important în pregătirea acestui preparat este să folosești vin alb, chiar dacă ai copii mici. Alcoolul se evaporă cât ai clipi, iar în urmă nu va mai rămâne decât aroma.

Piept de pui cu smântână și ciuperci: Ingrediente și mod de preparare

În prepararea acestei rețete delicioase, ai nevoie de: 300 de grame de piept de pui, două-trei linguri de ulei, o ceapă mică, 300 de grame de ciuperci proaspete, 50 de mililitri de vin alb, 200 de mililitri de smântână de gătit cu 30% grăsime, unu-doi căței de usturoi, sare și piper după gust. Poți folosi și pătrunjel, atunci când aranjezi preparatul în farfurie.

De precizat este că poți folosi orice fel de ciuperci (comestibile, bineînțeles): Champignon, brune, gălbiori, ghebe, hribi și altele. Mai mult, important de știut este că usturoiul de adaugă la final, tocat mărunt. Poți să adaugi și puțină boia iute, pentru un strop de culoare.

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este tai puiul cuburi, să încălzești uleiul și să îl pui la prăjit. Lasă-l să se rumenească bine pe toate părțile și transferă-l pe un șervețel absorbant. Acoperă puiul cu un capac, pentru a se păstra cald.

Apoi, în grăsimea care ți-a rămas în tigaie, călește ceapa tăiată mărunt, până când devine trasparentă și adaugă ciupercile tăiate feliuțe. Lasă-le la călit, până când lichidul produs de ele scade. În acest fel, se rumenesc frumos și au un gust senzațional. Pune, peste ciuperci, vinul alb și așteaptă 1-2 minute, cât să se evapore alcoolul. Ia, apoi, bucățile din piept de pui și pune-le peste ciuperci, după care toarnă smântâna. Adaugă sare și piper după gust și lasă totul să fiarbă aproximativ două minute la foc mic.

Ia tigaia de pe foc, adaugă usturoiul și decorează cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!

piept de pui cu smântână și ciuperci
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este tai puiul cuburi, să încălzești uleiul și să îl pui la prăjit.

Sfaturi pentru un preparat reușit

Ai grijă ca, la această rețetă, să nu folosești smântână fermentată, deoarece sosul se poate tăia și nu va mai fi apetisant.

Pentru a obține o aromă senzațională, folosește ciuperci proaspete și nu ciuperci din conservă sau congelate.

Poți înlocui pieptul de pui cu pulpe dezosate, fără piele, pentru că sunt gustoase și se gătesc la fel de repede.




Adauga un comentariu