Fripturi

Piept de pui cu sos de iaurt

Publicat: 11 aug. 2015

Ingrediente:

6 buc. piept de pui fara piele
zeama de la 2 lamai 750 ml ulei de masline
500 gr iaurt grecesc
2-3 cepe verzi
2 catei de usturoi
1 ardei iute (optional)
1/2 castravete (curatat si taiat cubulete)
3 linguri coriandru tocat marunt
3 linguri menta tocata

Mod de preparare:

1. Taie fasii toate bucatile de carne, apoi pune-le intr-o punga, impreuna cu zeama de lamaie, sare, piper si 3 linguri de ulei. Baga punga in frigider.
2. Amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit, castravetele tocat marunt, ceapa maruntita si cu ardeiul iute. Mixeaza pana obtii o pasta omogena. Potriveste-o de sare si piper.
3. Incinge restul de ulei si prajeste carnea in el. Cu cateva secunde inainte de a transfera intr-o farfurie, stropeste-o cu putina zeama de lamaie.
4. Serveste friptura cu sosul de iaurt si cu coriandru si menta.



loading...

Adauga un comentariu